Σε μια απροκάλυπτη, αντιθεσμική και αντιδημοκρατική παρέμβαση η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen παρενέβη στις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία τονίζοντας ότι «εάν η Ιταλία αποδειχθεί όπως η Ουγγαρία έχουμε τα εργαλεία».
Ως γνωστό στις 25 Σεπτεμβρίου 2022 στην Ιταλία διεξάγονται εκλογές και με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα ο εθνικιστικός δεξιός συνασπισμός με Meloni, Salvini και Berlusconi αναμένεται να συγκυβερνήσουν καταλαμβάνοντας ποσοστά περίπου 45%... με το κόμμα Brothers of Italy να καταλάβει την πρώτη θέση…με ποσοστό 25%...
Η Meloni ηγείται του εθνικιστικού κινήματος Αδέρφια για την Ιταλία.
Στην Ευρώπη και πολιτικοί κατώτεροι των περιστάσεων, γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες που δεν έχουν κατανοήσει τις ζυμώσεις στην κοινωνία δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι πολίτες όταν αυξάνονται οι κοινωνικές ανισότητες στρέφονται σε εναλλακτικά κόμματα.
Το νέο φαινόμενο της Ευρώπης
Πως εξηγείται η μεγάλη νίκη της ακροδεξιάς στην Σουηδία;
Πως εξηγείται η μεγάλη στροφή των Ιταλών στα ακροδεξιά εθνικιστικά κινήματα όπως της Meloni και Salvini;
Πως εξηγείται ότι το VOX το ακροδεξιό κόμμα στην Ισπανία βρίσκεται στην 3η θέση με ποσοστά πάνω από 16%;
Πως εξηγείται ότι στην Εσθονία το ακροδεξιό κόμμα EKRE έχει φθάσει στην δεύτερη θέση με ποσοστά 26% και προσεγγίζει την πρώτη θέση;
Πως εξηγείται ότι στην Γερμανία με τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης… το AfD το ακροδεξιό κόμμα προσεγγίζει ποσοστά 12% με 13%;
Πως εξηγείται ότι το SPD το ακροδεξιό κόμμα στην Τσεχία βρίσκεται στην 3η θέση με ποσοστά πάνω από 14%;
Πως εξηγείται ότι το PVV το ακροδεξιό κόμμα στην Ολλανδία βρίσκεται στην 2η θέση με ποσοστά πάνω από 11%, όταν το πρώτο κόμμα βρίσκεται στο 15%;
Πως εξηγείται ότι το FrP το ακροδεξιό κόμμα στην Νορβηγία βρίσκεται στην 3η θέση με ποσοστά πάνω από 11%;
Πως εξηγείται στην ιστορικά σοσιαλιστική Πορτογαλία το ακροδεξιό κόμμα Cheqa βρίσκεται στην 3η θέση με ποσοστά πάνω από 11%;
Πως εξηγείται η σταθερά ισχυρή Le Pen στην Γαλλία;
Πως εξηγείται ότι το Fidesz το ακροδεξιό κόμμα στην Ουγγαρία παρ΄ ότι η χώρα έχει στοχοποιηθεί από την ΕΕ βρίσκεται σταθερά στο 50%;
Von der Leyen: Αν η Ιταλία είναι όπως η Ουγγαρία έχουμε εργαλεία.... αλλά μετά ανασκεύασε τις δηλώσεις
«Θα δούμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ιταλία, έγιναν και εκλογές στη Σουηδία.
Αν τα πράγματα πάνε προς δύσκολη κατεύθυνση, έχουμε εργαλεία, όπως στην περίπτωση της Πολωνίας και της Ουγγαρίας».
Αυτό ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Von der Leyen απαντώντας σε ερώτηση για το πιθανό αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία, δεδομένου ότι, όπως επισημάνθηκε, μεταξύ των υποψηφίων υπάρχουν και πρόσωπα κοντά στον Putin.
Ωστόσο μετά από έντονες αντιδράσεις η Von der Leyen ανεσκεύασε τις δηλώσεις...
H ρήξη Βρυξελλών και Ουγγαρίας
Η ρήξη μεταξύ Βρυξελλών και Ουγγαρίας διευρύνεται μέρα με τη μέρα καθώς ο Βίκτορ Όρμπαν θεωρεί αυτοκτονικές τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Μετά από χρόνια διαμάχης και απειλών από τις Βρυξέλλες ότι θα ενεργοποιήσει τον πολυδιαφημισμένο μηχανισμό «κράτος δικαίου» κατά της Ουγγαρίας, φαίνεται ότι η ΕΕ οδεύει προς δράση, καθώς δεν μπορεί να επιτρέψει στην Ουγγαρία να γίνει προηγούμενο που θα λειτουργούσε ως μια έμπνευση «μη συμμόρφωσης» για άλλα μέλη.
Η άρνηση της Ουγγαρίας να διακόψει εντελώς τους δεσμούς με τη Ρωσία φαίνεται να κλιμακώνει την αντιπαράθεση.
Ως αποτέλεσμα, η ΕΕ έχει απειλήσει να παγώσει περίπου 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε κεφάλαια που προορίζονται για την Ουγγαρία.
Οι μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες από τις Βρυξέλλες χρησιμοποιούν την «επίμονη διαφθορά και απάτη» ως πρόσχημα για την αμφιλεγόμενη κίνηση τους κατά της Ουγγαρίας.
Η Ουγγαρία θεωρείται συχνά ως ένα «κράτος παραβάτης» και είναι το κύριο εμπόδιο στις μάταιες προσπάθειες της ΕΕ να απομονώσει τη Ρωσία.
Η Ουγγαρία ζήτησε εξαιρέσεις από τις αντιρωσικές κυρώσεις στην ενέργεια.
Ως αποτέλεσμα, πέτυχε τη διατήρηση σχετικά φθηνών τιμών ενέργειας σε μια εποχή που η υπόλοιπη ΕΕ διέρχεται οικονομική κρίση λόγω των αυτοκτονικών κυρώσεων των Βρυξελλών κατά της Ρωσίας.
Οι κυρώσεις στη Ρωσία όχι μόνο απέτυχαν να επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά στην πραγματικότητα καταστρέφουν τις οικονομίες της ευρωζώνης.
Σε πρόσφατη ανάλυση του, το Bloomberg περιέγραψε το δίλημμα ως εξής:
«Αλλά ενώ τα περισσότερα κράτη μέλη έχουν εμπλακεί σε έναν απεγνωσμένο αγώνα για να εξασφαλίσουν εναλλακτικές προμήθειες φυσικού αερίου πριν από τον χειμώνα, η Ουγγαρία έχει εμβαθύνει τους δεσμούς της με την Ρωσία, εκμεταλλευόμενη τις εξαιρέσεις που ζήτησε από τις κυρώσεις της ΕΕ για τις εισαγωγές φυσικού αερίου από την Ρωσία».
Αν και τα δυτικά κρατικά και εταιρικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν την Ουγγαρία ότι ασκεί υποτιθέμενες «φιλορωσικές πολιτικές», το γεγονός είναι ότι η Ουγγαρία απλώς υπερασπίζεται αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως realpolitik.
Ο Péter Szijjártó, Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας έχει δηλώσει με συνέπεια ότι το ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας απαιτεί «μια ρεαλιστική προσέγγιση και κοινή λογική αντί για φιλοσοφικές και ιδεολογικές συζητήσεις».
«Η ενεργειακή ασφάλεια είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα στη διεθνή πολιτική σκηνή σήμερα, αλλά το θέμα είναι πλέον απολύτως υπερβολικά πολιτικοποιημένο και μετατρέπεται σε ιδεολογικό ζήτημα.
Η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού θα πρέπει να είναι θέμα φυσικής και μαθηματικών που αφορά τους πόρους, τις διαδρομές εφοδιασμού και τον υπολογισμό των ενεργειακών αναγκών», δήλωσε ο Szijjártó.
Ορισμένα δυτικά ΜΜΕ κατηγορούν ακόμη και την Πολωνία και ισχυρίζονται ότι «παρέμεινε μέχρι στιγμής ένα ισχυρό εμπόδιο για τις Βρυξέλλες να επιφέρουν σημαντικές κυρώσεις για το κράτος δικαίου», παρά το γεγονός ότι η Πολωνία βρίσκεται σχεδόν πάντα στην πρώτη γραμμή των αντιρωσικών πολιτικών της ΕΕ.
«Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης η Ουγγαρία αντιμετώπισε το πειθαρχικό μηχανισμό της ΕΕ, γνωστό ως διαδικασία του άρθρου 7, έχοντας την υποστήριξη της εθνικιστικής κυβέρνησης της Πολωνίας.
Πολλοί αγνοούν ξεκάθαρα τους αιώνες στενών δεσμών Πολωνίας και Ουγγαρίας, καθώς και το γεγονός ότι και οι δύο χώρες είναι αποφασισμένες να αντεπιτεθούν στον πόλεμο των Βρυξελλών κατά των παραδοσιακών αξιών και την επιβολή αυτοκτονικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ουσιαστικά έχουν αποδομήσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες
Η Ουγγαρία δέχθηκε επίσης επίθεση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ), το οποίο ενέκρινε πρόσφατα ένα ψήφισμα που δηλώνει ότι η χώρα «δεν είναι πλέον μια πλήρης δημοκρατία».
Το Fidesz, το κυβερνών κόμμα της Ουγγαρίας, δήλωσε σε απάντηση:
«Είναι ασυγχώρητο το γεγονός ότι, ενώ οι άνθρωποι υποφέρουν από τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις του πληθωρισμού εν καιρώ πολέμου και τις άστοχες κυρώσεις, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιτίθεται ξανά στην Ουγγαρία».
Δεδομένων των προβλημάτων που περνά η Ουγγαρία επειδή θέλει απλώς να διατηρήσει την κυριαρχία της, τίθεται το ερώτημα – τι μπορούν να περιμένουν σημερινά ή μελλοντικά μέλη της ΕΕ; Γιατί η βούληση των μη εκλεγμένων γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες έχει προτεραιότητα έναντι της βούλησης των πολιτών κάθε κράτους μέλους και των δημοκρατικά εκλεγμένων αξιωματούχων τους;
Πώς σχεδιάζουν οι Βρυξέλλες να επιβάλουν τις αυτοκτονικές πολιτικές τους, δεδομένου ότι υπάρχει μια μαζική πολιτική διάλυση σε ολόκληρη την ευρωζώνη που προκύπτει από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας;
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών