Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθησυχάζει τους Ουκρανούς ο Musk: Κανονικά το Starlink ακόμα και εάν δεν πάρουμε χρήματα από το Πεντάγωνο

Καθησυχάζει τους Ουκρανούς ο Musk: Κανονικά το Starlink ακόμα και εάν δεν πάρουμε χρήματα από το Πεντάγωνο
Διαβεβαιώσεις του Αμερικανού επιχειρηματία στον Ουκρανό υπουργό Ψηφιακού Μετασχηματισμού
Σχετικά Άρθρα

Διαβεβαιώσεις στην ουκρανική κυβέρνηση πως θα συνεχίσει να προσφέρει τις δορυφορικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες του Starlink, ακόμα και εάν το αμερικανικό Πεντάγωνο σταματήσει την χρηματοδότηση για τη λειτουργία του δικτύου στην Ουκρανία έδωσε ο Elon Musk.
Η συνδρομή του δικτύου Starlink είναι άκρως απαραίτητη για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, μια και χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαν να εκτελέσουν καμία σημαντική στρατιωτική επιχείρηση.
Σε ανάρτηση του στο twitter ο Musk υποστήριξε ότι έδωσε τη διαβεβαίωση αυτή στον υπουργό Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας, Mikhail Fyodorov.
«Πριν ακόμα το Πεντάγωνο μου δώσει μια απάντηση, είπα στον Mikhail Fyodorov πως η SpaceX δεν πρόκειται να κλείσει το Starlink, ακόμα και αν σταματήσει η χρηματοδότηση.

Επιβεβαιώνει και το Κίεβο

Ο Ουκρανός υπουργός επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Musk.
«Πριν από όλες τις συζητήσεις για τη χρηματοδότηση, μου επιβεβαιώσατε ότι σε κάθε περίπτωση θα διασφαλίσετε το έργο της Starlink στην Ουκρανία.
Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Ουκρανία.
Σας είμαστε ευγνώμονες!" είπε ο Fyodorov.
Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του στο Politico την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Alexey Reznikov είχε αναφέρει πως η ουκρανική κυβέρνηση είναι σε άμεση επαφή με τον Musk για το Starlink και τη χρηματοδότησή του.

Πιθανοί χρηματοδότες

Όπως είπε ο Reznikov, πηγές χρηματοδότησης για το Starlink θα μπορούσαν να είναι το Πεντάγωνο, η ΕΕ και ιδιωτικές δωρεές.
Στις 13 Οκτωβρίου το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN είχε μεταδώσει ότι η SpaceX με επιστολή της ειδοποιούσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι θα έπαυε να πληρώνει για το σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών της στην Ουκρανία και ότι δεν θα παρείχε νέα τερματικά για τη χώρα για αόριστο χρονικό διάστημα.
Η επιστολή ζητούσε από το Πεντάγωνο να χρηματοδοτήσει τυχόν πρόσθετα τερματικά Starlink για το Κίεβο και τη λειτουργία του συστήματος προς το συμφέρον της ουκρανικής κυβέρνησης και του στρατού.
Ωστόσο, δύο ημέρες αργότερα, στις 15 Οκτωβρίου, ο Musk έκανε ένα βήμα πίσω, λέγοντας πως θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί το Starlink στην Ουκρανία, παρά τις οικονομικές απώλειες.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε χαιρετίσει αυτήν την απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης