Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nebenzya (Ρωσία): Η εμπλοκή των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα έχει καταστροφικές συνέπειες

Nebenzya (Ρωσία): Η εμπλοκή των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα έχει καταστροφικές συνέπειες
Δεν θα ανεχτούμε τις αυξανόμενες στρατιωτικές απειλές της Δύσης κατά μήκος των συνόρων της είπε ο Nebenzya
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η εμπλοκή των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα έχει καταστροφικές συνέπειες προειδοποίησε ο Vasily Nebenzya, ο πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ, αναφέροντας πως η Ρωσία δεν πρόκειται να ανεχθεί τις αυξανόμενες στρατιωτικές απειλές της Δύσης κατά μήκος των συνόρων της.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις των διοικητών της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας του Στρατού των ΗΠΑ, ότι είναι σε ετοιμότητα να εμπλακούν σε μάχες στο ουκρανικό έδαφος εάν λάβουν τέτοια διαταγή, ο Ρώσος πρέσβης είπε ότι η Μόσχα έχει ήδη προειδοποιήσει υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης ότι τέτοιου είδους δηλώσεις είναι απαράδεκτες.

Καμία ανοχή σε στρατιωτικές απειλές στα σύνορα

«Δεν πρόκειται να ανεχτούμε μια κατάσταση όπου οι στρατιωτικές απειλές αυξάνονται στα ρωσικά σύνορα.
Η άμεση συμμετοχή του στρατού των ΗΠΑ στις μάχες θα οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες.
Είμαι πεπεισμένος ότι η περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης δεν είναι προς το συμφέρον της Ουάσινγκτον.
Η Ουάσινγκτον εμπλέκεται όλο και περισσότερο στη σύγκρουση στην Ουκρανία, μετατρέποντας το έδαφος της χώρας σε πεδίο μάχης με τη Ρωσία» υποστήριξε ο Nebenzya

Η κυβέρνηση Biden έχει τη δική της γραμμή

Μάλιστα ο Nebenzya αναφέρθηκε και στις πρόσφατες εκκλήσεις Αμερικάνων βουλευτών να αλλάξει στρατηγική η κυβέρνηση Biden όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Παρά τις ανησυχίες της αμερικανικής κοινής γνώμης και τις εκκλήσεις ορισμένων βουλευτών – όχι μόνο Ρεπουμπλικάνων αλλά και Δημοκρατικών – η κυβέρνηση Biden ακολουθεί τη δική της γραμμή.
Η επιθυμία τους να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στην χώρα μου ορίζεται ξεκάθαρα στην πρόσφατα δημοσιευμένη Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας» επισήμανε ο Ρώσος πρέσβης.

Στο κατώφλι

«Πριν από 60 χρόνια, την ώρα της πιο οξείας φάσης της κουβανικής κρίσης πυραύλων, οι χώρες μας πλησίασαν στο «κατώφλι» μιας ολικής σύγκρουσης, αλλά την τελευταία στιγμή κατάφεραν να κάνουν ένα βήμα πίσω.
Οι ρωσοαμερικανικοί δεσμοί είναι και πάλι σε φθίνουσα πορεία.
Για τις δύο κορυφαίες πυρηνικές δυνάμεις θα ήταν τρέλα να κάνουν ένα βήμα πιο πέρα.
Σήμερα είναι δύσκολο να προβλέψουμε πόσο μακριά είναι έτοιμες οι Ηνωμένες Πολιτείες να πάνε την κλιμάκωση με τη Ρωσία.
Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο δεν θα περάσουν την επικίνδυνη γραμμή» υπογράμμισε ο Nebenzya.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης