Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε έκτακτη ανάγκη όλη η Ουκρανία για την ηλεκτροδότηση - Απώλεια 50% στην κατανάλωση

Σε έκτακτη ανάγκη όλη η Ουκρανία για την ηλεκτροδότηση - Απώλεια 50% στην κατανάλωση
Οι σημερινές πυραυλικές επιθέσεις ήταν από τις σφοδρότερες που έχουν καταγραφεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής
Για τεράστιες καταστροφές στις ενεργειακές υποδομές κατόπιν των σημερινών μαζικών πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας κάνουν λόγο οι ουκρανικές Αρχές με την Ukrenergo, τον κρατικό φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, να κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρη την χώρα όσον αφορά την ηλεκτροδότηση της.
Σύμφωνα με την Ukrenergo, οι σημερινές πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 50% η κατανάλωση ενέργειας.
Ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας, Herman Galushchenko ανακοίνωσε ζημιές στα ανατολικά και νότια της Ουκρανίας.
«Οι εγκαταστάσεις ενέργειας έχουν ήδη υποστεί ζημιές τόσο στα ανατολικά όσο και στα νότια της χώρας» ανέφερε ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας, ο οποίος έκανε λόγο για έκτακτες διακοπές ρεύματος σε όλη την χώρα.
76555.jpg
Από τις σφοδρότερες επιθέσεις

Κολοσσιαίες ζημιές στις υποδομές του Kharkiv που επηρέασαν το ενεργειακό σύστημα ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης, Ihor Terehov, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι υπομονετικοί, επισημαίνοντας πως γνωρίζει πως δεν έχουν φώτα, νερό και θέρμανση.
Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 37 από τους 40 ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν εναντίον της περιοχής του Κιέβου.
«Περίπου 40 πύραυλοι εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο της πρωτεύουσας.
Τριάντα επτά από αυτούς καταστράφηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα» ανέφερε ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, Mikhailo Samanov, ο οποίος υποστήριξε πως η επίθεση αυτή ήταν από τις σφοδρότερες που έχει εξαπολύσει η Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης