Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η εκπαίδευση Ουκρανών στο σύστημα Patriot στην Οκλαχόμα, de facto απόδειξη της εμπλοκής των ΗΠΑ

Ρωσία: Η εκπαίδευση Ουκρανών στο σύστημα Patriot στην Οκλαχόμα, de facto απόδειξη της εμπλοκής των ΗΠΑ
Σκοπός των ΗΠΑ είναι να προκαλέσουν όσο μεγαλύτερη ζημιά είναι δυνατό στη Ρωσία λέει ο Anatoly Antonov
Για de facto εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο στην Ουκρανία κάνει λόγο ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσινγκτον Anatoly Antonov αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης Biden, η εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών στο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot να γίνει στο Fort Sill στην Οκλαχόμα.
«Η απόφαση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ να οργανώσει την εκπαίδευση στο Fort Sill στην Οκλαχόμα είναι ακόμη μια επιβεβαίωση της de facto συμμετοχής της Ουάσινγκτον στην ουκρανική ένοπλη σύρραξη στο πλευρό των ναζί εγκληματιών του Κιέβου.
Είναι αξιοσημείωτο ότι οι προσπάθειες μας να φέρουμε στην προσοχή της αμερικανικής κοινής γνώμης τον πραγματικό κίνδυνο αυτής της γραμμής του Λευκού Οίκου σταδιακά αναγνωρίζεται από τους Αμερικάνους ειδικούς» επισημαίνει ο Antonov.

Μας παραπλάνησαν

«Για παράδειγμα, αναλυτές της Washington Post παραδέχθηκαν ανοιχτά ότι η εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες σημαίνει ότι η εμπλοκή των ΗΠΑ στην αντιπαράθεση αυξάνεται.
Σημείωσαν ότι η κυβέρνηση δεν περιορίζεται πλέον στην ενίσχυση του αμυντικού δυναμικού του Κιέβου, αλλά μεταφέρει νέα όπλα στην Ουκρανία προκειμένου να αυξήσει τις επιθετικές της ικανότητες.
Το τελευταίο επιχείρημα, που διατυπώθηκε από τους δημοσιογράφους, δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ουάσιγκτον παραπλάνησε εσκεμμένα τη χώρα μας και τον κόσμο, μιλώντας για την επιθυμία να ενισχύσει την ικανότητα αυτοάμυνας της Ουκρανίας.
Ο πραγματικός στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να προκαλέσει στη Ρωσία όση μεγαλύτερη ζημιά στο πεδίο της μάχης είναι δυνατόν, χρησιμοποιώντας τους Ουκρανούς» αναφέρει ο Antonov.

Τι ανέφερε το Πεντάγωνο

Υπενθυμίζεται πως χθες Τρίτη 10/1 ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Patrick Ryder ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιωτικούς στη χρήση του συστήματος αεράμυνας Patriot στη στρατιωτική βάση του Fort Sill στην Οκλαχόμα την επόμενη εβδομάδα.
Όπως είπε, 90 με 100 Ουκρανοί θα συμμετάσχουν στην εκπαίδευση.
Τον Δεκέμβριο, οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν σχέδια για παροχή 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία σε ένα ακόμα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, το οποίο θα περιλαμβάνει, για πρώτη φορά, μια μονάδα του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Patriot.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει την Ουάσιγκτον να μην παρέχει τέτοια όπλα στο Κίεβο, αναφέροντας πως αυτά αποτελούν νόμιμους στόχους για το ρωσικό στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης