Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Lavrov στη Δύση: Ρηχή η ανάλυση Blinken για την εκεχειρία στην Ουκρανία - Στοχεύουν την Κίνα

Πυρά Lavrov στη Δύση: Ρηχή η ανάλυση Blinken για την εκεχειρία στην Ουκρανία - Στοχεύουν την Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken για τις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με την κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία εξαπέλυσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov.
«Ο Blinken μίλησε χθες ή προχθές, λέγοντας ότι μια εκεχειρία στην Ουκρανία θα ήταν προς το συμφέρον της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και ότι αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί.
Ποια είναι η βάση μιας τέτοιας ρηχής, ειλικρινά μιλώντας, ανάλυσης;
Μου είναι δύσκολο να πω ότι η Δύση δεν θέλει να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο.
Η Δύση βλέπει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα σε αυτόν τον πόλεμο, κυρίως μέσω των προσπαθειών της να εξαλείψει έναν ανταγωνιστή της στην παγκόσμια σκηνή, τον οποίο βλέπει στο πρόσωπο της Ρωσικής Ομοσπονδίας» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Θέλουν να εξουδετερώσουν Κίνα, Ρωσία

Όπως είπε ο Lavrov, η Δύση επιδιώκει να «εξουδετερώσει» την Κίνα μαζί με τη Ρωσία.
«Οι Κινέζοι φίλοι γνωρίζουν καλά ότι και αυτοί προσδιορίζονται ήδη στα έγγραφα του ΝΑΤΟ ως ανταγωνιστές και μακροπρόθεσμοι αντίπαλοι, οι οποίοι πρέπει επίσης να εξουδετερωθούν.
Επομένως, η Ρωσία, το Ιράν, η Κίνα και άλλες πολλές χώρες θα αντιταχθούν με κατηγορηματικό τρόπο στις προσπάθειες εγκαθίδρυσης μιας αιώνιας δυτικής ηγεμονίας, όπως προσπαθούν να κάνουν η Ουάσιγκτον και οι κολλητοί της» σημείωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, αναφέροντας πως η Ρωσία ήταν πάντα έτοιμη για μια ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία.

Πάντα θέλαμε την ειρήνη

«Ήμασταν πάντα έτοιμοι για αυτήν την ειρηνευτική διευθέτηση.
Δεν φταίμε εμείς που η Ουκρανία διέλυσε τη δική της πρωτοβουλία τον Απρίλιο μετά τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων της Κωνσταντινούπολης.
Και γενικά, τα ερωτήματα σχετικά με το πώς θα πρέπει να σταματήσει αυτή η σύγκρουση θα πρέπει να απευθύνονται όχι στο Ιράν, όχι στη Ρωσία, όχι στην Κίνα, αλλά σε εκείνα τα δυτικά κράτη, και φυσικά, στο καθεστώς του Κιέβου, που καθημερινά με διάφορες τρόπους δηλώνουν ότι ο πόλεμος δεν μπορεί να σταματήσει τώρα» επισήμανε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης