Τελευταία Νέα
Διεθνή

Szymanski (Carnegie Mellon University) : Η Ρωσία θα κερδίσει στην Ουκρανία χάρη στα drones και το πυροβολικό

Szymanski (Carnegie Mellon University) : Η Ρωσία θα κερδίσει στην Ουκρανία χάρη στα drones και το πυροβολικό
Ο Szymanski ειδικός στον διαστημικό πόλεμο αναλύει τα πλεονεκτήματα των Ρώσων στην ειδική επιχείρηση και εκτιμά πως παρά τα όποια προβλήματα τελικά θα επικρατήσει
Σχετικά Άρθρα
Βέβαιος για τη νίκη της Ρωσίας στην ειδική επιχείρηση της Ουκρανίας εμφανίζεται ο γνωστός καθηγητής του Carnegie Mellon University και ειδικός στον διαστημικό πόλεμο, Paul Szymanski.
Ο Szymanski, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον στρατό των ΗΠΑ τόνισε πως παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει η Ρωσία με τα χτυπήματα υψηλής ακριβείας, θα επικρατήσει τελικά στην Ουκρανία κυρίως για δύο λόγους.
«Η Ρωσία έχει γίνει αρκετά καλή στη χρήση drones στο πεδίο της μάχης και το μεγάλο πλεονέκτημά της είναι στο πυροβολικό.
Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία θα κερδίσει τελικά, είτε έχει καλούς δορυφόρους είτε όχι», σημείωσε μιλώντας στους Eurasian Times.

Ερωτηθείς για τις όποιες δυσλειτουργίες παρουσιάζουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στη χρήση των δορυφόρων ο καθηγητής είναι κάθετος.
«Πιθανώς οι δορυφόροι δεν έχουν επαρκή χρόνο άμεσης στόχευσης κινούμενων επίγειων συστημάτων αλλά τα drones έχουν», σημειώνει αφοπλιστικά.  
Εξάλλου και ο Arvind Pandey, ειδικός στη χωρική νοημοσύνη, εκτιμά πως η Ρωσία έχει απαράμιλλη εναέρια και διαστημική δύναμη πυρός, αλλά δεν τη χρησιμοποιεί εξ ολοκλήρου.
Ο Pandey εξηγεί ότι οι σύμμαχοι της Ρωσίας, που διαθέτουν παρόμοιες διαστημικές δυνατότητες, μπορεί να προσφέρουν βοήθεια εάν είναι απαραίτητο, υποδηλώνοντας πως η υπόθεση μη διαθεσιμότητας δεδομένων είναι αμφισβητήσιμη.

Η μάχη του...διαστήματος


Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει μια κινεζική εταιρεία ότι ενισχύει μέσω διαστήματος τις δραστηριότητες της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Οι ΗΠΑ πιέζουν επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους εταίρους να επιβάλουν κυρώσεις σε μια κινεζική δορυφορική εταιρεία για υποτιθέμενη βοήθεια στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Σε αντίθεση με τη Ρωσία, η οποία έχει διαθέσει σημαντικούς πόρους σε στρατιωτικά διαστημόπλοια, ο στρατός της Ουκρανίας αντλεί σημαντικά πλεονεκτήματα από εμπορικούς δορυφόρους επικοινωνίας και απεικόνισης.
Ο Pavel Luzin, ειδικός στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και τακτικός συνεργάτης στο The Jamestown Foundation, ισχυρίστηκε ότι ο ουκρανικός στρατός μπορεί να έχει πρόσβαση σε εικόνες υψηλής ανάλυσης οποιασδήποτε τοποθεσίας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα μέσω εμπορικών συστημάτων υπό ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Από την άλλη πλευρά, ο ρωσικός στρατός μπορεί να λάβει εικόνες από την ίδια τοποθεσία περίπου μία φορά κάθε δύο εβδομάδες.
Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι η ποιότητα των εικόνων που παράγονται από τους σημερινούς ρωσικούς δορυφόρους είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σύγκριση με τις εικόνες που παράγονται από εμπορικούς δορυφόρους από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Οι αμερικανικής κατασκευής ρουκέτες HIMARS στην Ουκρανία μπόρεσαν να στοχεύσουν με ακρίβεια τις ρωσικές αποθήκες ανεφοδιασμού και τα κεντρικά γραφεία με δορυφόρους GPS.

Προκλήσεις

Γενικότερα η Ρωσία φέρεται να αντιμετωπίζει κάποιες προκλήσεις στη διεξαγωγή επιθέσεων με πυραύλους ακριβείας λόγω της μέτριας απόδοσης των στρατιωτικών και επικοινωνιακών δορυφορικών συστημάτων της.
Σύμφωνα με τους Eurasian Times, το ζήτημα δεν σχετίζεται με την ανεπάρκεια του τροχιακού υλικού της Ρωσίας. Η Ρωσία διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο με περισσότερους από 160 δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τη Γη, εκ των οποίων οι 100 είναι στρατιωτικά συστήματα.
H μέτρια απόδοση της Ρωσίας έγκειται στην απουσία κατάλληλου μείγματος δορυφόρων και στην έλλειψη επίγειων συστημάτων και διαδικασιών που είναι απαραίτητες για τη λήψη και τη διανομή δεδομένων σε αυτούς που το χρειάζονται.
Η Ρωσία φέρεται να στερείται της αναγνωριστικής ικανότητας που είναι απαραίτητη για να πραγματοποιήσει χτυπήματα ακριβείας παρά το γεγονός ότι έχει ένα δίκτυο αρκετών δορυφόρων σε τροχιά. Επιπλέον, ένα άλλο εμπόδιο είναι η απουσία τερματικών και ηλεκτρονικών χαρτών, τα οποία είναι απαραίτητα για την αποτελεσματική χρήση των δορυφόρων GPS GLONASS από τους χρήστες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης