Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνοι οι Αμερικανοί - Ενώ ο κόσμος θέλει ειρήνη, οι ΗΠΑ αυξάνουν την επιθετικότητα τους σε Μεσόγειο, Μαύρη Θάλασσα

Επικίνδυνοι οι Αμερικανοί - Ενώ ο κόσμος θέλει ειρήνη, οι ΗΠΑ αυξάνουν την επιθετικότητα τους σε Μεσόγειο, Μαύρη Θάλασσα
Οι αμερικανοί και ειδικά οι δημοκρατικοί του Biden είναι επικίνδυνοι για την περιφερειακή ασφάλεια, τώρα οι ΗΠΑ θέλουν να ξαναμπούν στο παιχνίδι στην Συρία... προκαλώντας μεγαλύτερο χάος όπως κάνουν και στην Ουκρανία...
Ενώ ο κόσμος εργάζεται για τη δημιουργία συνθηκών για ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία των πολυάριθμων πολιτισμών του πλανήτη, όπως οι Οργανισμοί όπως οι BRICS και SCO (Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης) οι αμερικανοί αυξάνουν την επιθετικότητα τους στην Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα.

Ορισμένες πικρές αλήθειες για τους πολεμοχαρείς αμερικανούς – Επικίνδυνοι οι δημοκρατικοί του Biden

Μετά τις πρόσφατες εμπλοκές μεταξύ παράνομων αμερικανικών δυνάμεων κατοχής στη βορειοανατολική Συρία και αυτό που το Πεντάγωνο αποκάλεσε «φιλοϊρανικές δυνάμεις», αφήνοντας νεκρούς και τραυματίες και στις δύο πλευρές, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να κλιμακώσουν περαιτέρω τις εντάσεις στη Συρία και τη Μέση Ανατολή.
Καθώς ο πολυπολικός ή θα έπρεπε να πούμε ο πραγματικός κόσμος, επιδίδεται σε πραγματική και αριστοτεχνική διπλωματία συμφιλιώνοντας παλαιούς αντιπάλους όπως το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία και αργά αλλά σταθερά ομαλοποιώντας τις σχέσεις μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στην φωτιά.
Οι αμερικανοί και ειδικά οι δημοκρατικοί του Biden είναι επικίνδυνοι για την περιφερειακή ασφάλεια, τώρα οι ΗΠΑ θέλουν να ξαναμπούν στο παιχνίδι στην Συρία... προκαλώντας μεγαλύτερο χάος όπως κάνουν και στην Ουκρανία...

Η Δύση δεν βλέπει πόσο ξεπερασμένη είναι….

Αυτό είναι βαθιά ανησυχητικό για την πολιτική Δύση, τη μόνη οντότητα στον πλανήτη που έχει συνεχή ανάγκη από εκτεταμένο θάνατο, καταστροφή και χάος, ώστε να μπορεί να διατηρήσει την ψευδαίσθηση των γεωπολιτικών ισορροπιών που στην πράξη είναι ανισορροπιών.
Χρησιμοποιώντας τις πρόσφατες συγκρούσεις ως δικαιολογία, οι ΗΠΑ ανακοίνωσε την επέκταση της ανάπτυξης της CSG (ομάδα κρούσης αερομεταφερόμενων δυνάμεων) υπό το αεροπλανοφόρο κλάσης Nimitz το «George HW Bush», πάνω από 9.000 χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι του Norfolk στη Βιρτζίνια.
O εκπρόσωπος της CENTCOM (Κεντρική Διοίκηση) των ΗΠΑ, συνταγματάρχης Joe Buccino δήλωσε ότι η διατήρηση του αεροπλανοφόρου «George HW Bush», συμπεριλαμβανομένου του «USS Leyte Gulf», του «USS Delbert D. Black» και του «USNS Arctic» επιτρέπει επιλογές για την «δυνητική ενίσχυση των ικανοτήτων της CENTCOM να ανταποκρίνεται σε μια σειρά απρόβλεπτων καταστάσεων στη Μέση Ανατολή».
Προφανώς, η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει επίσης «μια προγραμματισμένη, ταχεία ανάπτυξη μιας μοίρας επιθετικών αεροσκαφών A-10 στην περιοχή».
Σύμφωνα με το Reuters, ένας Αμερικανός αξιωματούχος, «μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας», επιβεβαίωσε ότι το αεροπλανοφόρο George HW Bush «αναμενόταν να παραμείνει στην περιοχή ευθύνης της Ευρωπαϊκής Διοίκησης», πιθανότατα μέχρι νεωτέρας, πράγμα που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θέλει να διατηρήσει τις εντάσεις όσο το δυνατόν ψηλότερα για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Για τους μηχανισμούς προπαγάνδας, η σύγκρουση στη Συρία εξακολουθεί να ονομάζεται «Εμφύλιος Πόλεμος στην Συρία», αν και κάθε άλλο παρά είναι εμφύλιος πόλεμος.
Οι ΗΠΑ και οι πολυάριθμες δορυφορικές πολιτείες της στην περιοχή επιτίθενται στη δύστυχη Συρία για πάνω από μια δεκαετία με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες.
Επιπλέον, οι ΗΠΑ διατηρούν μια παράνομη κατοχή της βορειοανατολικής Συρίας, όπου υποτίθεται ότι «φυλάσσουν» (δηλαδή κλέβουν) τα αποθέματα πετρελαίου της χώρας .

Ωστόσο, η μαχητικότητα των ΗΠΑ στη Συρία (και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή) είναι μόνο ένα μέρος της επιθετικότητας των ΗΠΑ εναντίον του κόσμου.

Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ και τα πολυάριθμα δορυφορικά κράτη του ΝΑΤΟ διεξήγαγαν επίσης ναυτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της κομητείας Tulcea της Ρουμανίας στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας
Η περιοχή συνορεύει με την Περιφέρεια της Οδησσού της Ουκρανίας.
Προφανώς, τα πολεμικά παιχνίδια περιελάμβαναν ένα σενάριο όπου χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ προσομοίωσαν την παράκτια άμυνα έναντι μιας επίθεσης μεγάλης κλίμακας από έναν «άγνωστο επιτιθέμενο» (προφανώς αναφερόμενος στη Ρωσία).
Με το όνομα «Sea Shield 23», οι ναυτικές ασκήσεις ξεκίνησαν στις 20 Μαρτίου και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 2 Απριλίου.

Συνολικά, συμμετείχαν σχεδόν 3.500 στρατιώτες από τις ΗΠΑ και 10 άλλες χώρες - υποτελείς του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 30 πλοίων του πολεμικού ναυτικού, 14 αεροσκάφη και 15 άλλα σκάφη «ταχείας επέμβασης».
Οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά διεξήχθησαν τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στο Δέλτα του Δούναβη, περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Περιφέρεια της Οδησσού.
Από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση (SMO), οι ΗΠΑ διεξήγαγαν μια σειρά από μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Ευρώπη για να προσομοιώσουν μια πιθανή σύγκρουση με την Ρωσία.

Αυτό περιλαμβάνει μια πρόσφατη προσομοιωμένη πυρηνική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας με σχεδόν έξι εκατομμύρια κατοίκους.
Ένα USAF B-52H «Stratofortress» που πετούσε στον εναέριο χώρο της Εσθονίας έκανε κύκλους σε μια περιοχή μόλις 100 χιλιομέτρων από τα ρωσικά σύνορα.

Για να το θέσουμε σε ρεαλιστική βάση, θα πρέπει να φανταστούμε ένα ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-95MS «Bear» να πετά μόλις 60 μίλια από το Μανχάταν, προσομοιώνοντας ένα θερμοπυρηνικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη, μια από τις πιο σημαντικές αστικές περιοχές στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει τις ΗΠΑ να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να προκαλέσουν τη Ρωσία.

Κινδυνεύει και ο South Stream

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η «φιλοουκρανική ομάδα βαθιάς κατάδυσης» που διεξήγαγε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Nord Stream βρίσκεται τώρα επίσης επικίνδυνα κοντά στους αγωγούς Turk (πρώην South) Stream, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα πρέπει να είναι πολύ - πολύ προσεκτικός.
Ο αγωγός είναι ο μόνος μεγάλος ενεργειακός κόμβος που προμηθεύει φυσικό αέριο στην Τουρκία και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο πλανήτης στοχεύει σε ειρήνη… παραπαίει η κυριαρχία του δολαρίου

Στο μεταξύ, ο κόσμος εργάζεται για τη δημιουργία συνθηκών για ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία των πολυάριθμων πολιτισμών του πλανήτη.
Οργανισμοί όπως οι BRICS και SCO (Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης) επεκτείνονται ταχύτατα με την αποδοχή νέων μελών, με το Ιράν να είναι το πιο πρόσφατο μέλος του SCO.
Η Σαουδική Αραβία έγινε επίσης εταίρος διαλόγου στις 29 Μαρτίου, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία του οργανισμού, ο οποίος περιλαμβάνει πλέον όλους τους μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου στην Ευρασία και τη Μέση Ανατολή.
Αυτό σηματοδοτεί επίσης ένα κρίσιμο βήμα προς την εξάλειψη της κυριαρχίας του δυτικού νομίσματος, του δολαρίου, της βασικής πηγής των αμερικανών να διεξάγουν στρατιωτικές και οικονομικές επιθέσεις εναντίον του κόσμου…
Οι αμερικανοί βλέπουν ότι ο κόσμος τους γυρνάει την πλάτη και αυτό φάνηκε στην περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας, της Κίνας, του Ιράν και της Ρωσίας…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης