Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ στέλνουν 31 Abrams στην Ουκρανία - Εκπαίδευση 250 Ουκρανών στη Γερμανία

Οι ΗΠΑ στέλνουν 31 Abrams στην Ουκρανία - Εκπαίδευση 250 Ουκρανών στη Γερμανία
Στα τέλη Μαΐου αναμένονται τα 31 αμερικανικά τανκ
Σχετικά Άρθρα
Στην εκπαίδευση 250 Ουκρανών στην χρήση των αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams αναμένεται να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα Αμερικάνοι στρατιωτικοί.
Όπως μεταδίδει το Associated Press, η εκπαίδευση των Ουκρανών τόσο στον χειρισμό όσο και στη συντήρηση των αμερικανικών τανκ θα διαρκέσει περίπου 10 εβδομάδες, ενώ πρόθεση των ΗΠΑ είναι να στείλουν τα άρματα μάχης το συντομότερο δυνατό στην Ουκρανία.
Εκτιμάται πως 31 αμερικανικά Abrams θα βρίσκονται στη Γερμανία, όπου και θα γίνει η εκπαίδευση των Ουκρανών – συγκεκριμένα στο στρατόπεδο εκπαίδευσης Grafenwehr - στα τέλη Μαΐου.
Ωστόσο, διευκρινίζεται πως τα εκπαιδευτικά άρματα μάχης δεν θα μεταφερθούν στην Ουκρανία, καθώς οι ΗΠΑ θα στείλουν πιο σύγχρονα άρματα Abrams που θα έχουν μετατραπεί έτσι ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Η συγκεκριμένη συμφωνία φέρεται πως επιτεύχθηκε στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας των κρατών μελών της Ομάδας Επαφής στη ΝΑΤΟική βάση του Ramstein, και θα ανακοινωθεί αργότερα.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο οι ΗΠΑ είχαν δεσμευτεί να στείλουν 31 Abrams στην Ουκρανία, αν και επανειλημμένα οι Αμερικάνοι προειδοποιούσαν για τα προβλήματα με την προμήθεια αυτών των αρμάτων τόσο όσον αφορά τα καύσιμα τους όσο και τη συντήρησή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης