Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Βρετανοί θα χαρακτηρίσουν τρομοκρατική οργάνωση τους Wagner

Οι Βρετανοί θα χαρακτηρίσουν τρομοκρατική οργάνωση τους Wagner
Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες
Τρομοκρατική οργάνωση αναμένεται να χαρακτηρίσει η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας τη ρωσική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, η απόφαση αναμένεται εντός των επόμενων ημερών ή εβδομάδων.
Ο χαρακτηρισμός της Wagner ως τρομοκρατικής οργάνωσης θα σημαίνει αφενός ότι θα μπορούν να της επιβάλλονται οικονομικές κυρώσεις όπως και να μη μπορεί να αντλεί χρηματοδότηση μέσω των βρετανικών χρηματοοικοκομικών θεσμών αφετέρου ότι θα αποτελεί ποινικό αδίκημα στη Μ. Βρετανία για κάποιον να εργάζεται στη Wagner, να συμμετέχει σε συγκεντρώσεις μελών της, να την υποστηρίζει ή να φέρει σύμβολα και λογότυπο της δημόσια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν και δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι η Wagner ή πρόσωπα σχετιζόμενα με αυτήν έδρασαν στη Μ. Βρετανία από τη ρωσική εισβολή και μετά, υπάρχουν υποψίες ότι η Wagner συνέδραμε στο να βγουν κεφάλαια από τη Μ. Βρετανία μετά την επιβολή κυρώσεων σε Ρώσους.
Σημειώνεται πως η Wagner έχει διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, έχοντας συνδράμει τα μέγιστα στην προέλαση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Donbass και ιδιαίτερα στο μέτωπο του Bakhmut.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης