Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρατούν οι Ρώσοι στο Bakhmut - Χάνουν όμως υψηλόβαθμους στρατιωτικούς

Κρατούν οι Ρώσοι στο Bakhmut - Χάνουν όμως υψηλόβαθμους στρατιωτικούς
Tο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι δύο Ρώσοι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στο Bakhmut
Σχετικά Άρθρα
Mαίνονται οι μάζες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων ato Βakhmut, με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας να ανακοινώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποκρούουν με επιτυχία την ουκρανική αντεπίθεση, να αναγνωρίζει παράλληλα ωστόσο ότι κορυφαίοι ηγέτες του στρατού είναι μεταξύ των θυμάτων από τις δικές του τάξεις.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι δύο Ρώσοι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία.
«Ο διοικητής της 4ης ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων, συνταγματάρχης Viaceslav Makarov, οδήγησε προσωπικά τη μάχη από το μέτωπο», ανέφερε το υπουργείο.
«Κατά την απόκρουση μιας τρίτης επίθεσης, ο διοικητής της ταξιαρχίας τραυματίστηκε σοβαρά και πέθανε κατά την εκκένωση από το πεδίο της μάχης».
Επιπλέον, ο αναπληρωτής διοικητής του σώματος του στρατού, συνταγματάρχης Yevyeni Boyko, σκοτώθηκε επίσης, ανέφερε το υπουργείο.
Η Ουκρανία λέει ότι έχει πραγματοποιήσει κάποια εδαφικά κέρδη τις τελευταίες ημέρες γύρω από το Bakhmut, στο οποίο σημειώθηκαν σκληρές μάχες ως μέρος ενός αδιεξόδου που κράτησε εβδομάδες μεταξύ των δύο πλευρών.
Η εμπόλεμη πόλη υπήρξε επίσης το σκηνικό για την επιδείνωση της διαμάχης ανάμεσα στον Yevgeny Prigozhin, που ηγείται της μισθοφορικής ομάδας Wagner και της ηγεσίας του ρωσικού τακτικού στρατού, την οποία ο αρχηγός της Wagner κατηγορεί ότι αποτυγχάνει να παραδώσει πυρομαχικά στους μαχητές του που πολεμούν στην πρώτη γραμμή και ότι επιδιώκει να «εξαπατήσει» τον Πρόεδρο Vladimir Putin για την κατάσταση στο έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης