Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jesusalem Post: Ούτε ο Iron Dome δεν σώζει τους Ουκρανούς από τους ρωσικούς πυραύλους

Jesusalem Post: Ούτε ο Iron Dome δεν σώζει τους Ουκρανούς από τους ρωσικούς πυραύλους
Η Ουκρανία χρειάζεται δεκάδες μονάδες του Iron Dome, οι οποίες απλά δεν υπάρχουν
Σχετικά Άρθρα
Ακόμα και αν οι Ισραηλινοί υποκύψουν στις πιέσεις των Αμερικάνων να στείλουν στρατιωτικό εξοπλισμό και συγκεκριμένα το υπερσύγχρονο κινητό σύστημα αεράμυνας, Iron Dome (Σιδηρούς Θόλος) στην Ουκρανία, αυτό θα έχει μόνο συμβολική αξία, καθώς δεν θα προσφέρει καμία επί της ουσίας προστασία στις ουκρανικές δυνάμεις.
Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, επισημαίνοντας πως η αποστολή ενός ή δύο Iron Dome δεν θα έχουν καμία πρακτική σημασία, παρά μάλλον περιορισμένη συμβολική αξία, κυρίως λόγω του μεγέθους της επικράτειας της Ουκρανίας αλλά και των πιο προηγμένων τεχνολογικά πυραύλων της Ρωσίας σε σχέση με αυτούς που χρησιμοποιούν οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με την Jerusalem Post, στα συμπεράσματα αυτά έχουν καταλήξει και Ουκρανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι έχουν αναγνωρίσει την περιορισμένη συμβολή του Iron Dome στις επιχειρήσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Δεν επαρκεί

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το Ισραήλ χρειάζεται περίπου 10 μονάδες του Iron Dome για να προστατευτεί από τις επιθέσεις που γίνονται από τη Λωρίδα της Γάζας.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει, η Ουκρανία θα χρειαστεί τουλάχιστον δεκάδες τέτοιες μονάδες, οι οποίες «απλώς δεν υπάρχουν».
«Η αποστολή μιας ή δύο μονάδων του συστήματος Iron Dome από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν πρόκειται να επιφέρει αλλαγές όσον αφορά την τακτική, αντιθέτως μια τέτοια κίνηση μπορεί να χάσει ακόμη και το συμβολικό της νόημα όταν βρεθεί αντιμέτωπη με τους πιο σύγχρονους και προηγμένους πυραύλους της Ρωσίας από ό,τι έχει να αντιμετωπίσει στη Λωρίδα της Γάζας» υποστηρίζει η Jerusalem Post.

Ενστάσεις Ισραήλ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεδομένου ότι ο Iron Dome είναι ένα κοινό project των ΗΠΑ και του Ισραήλ, θα πρέπει και οι δύο χώρες να συμφωνήσουν στη μεταφορά του στην Ουκρανία.
Το Ισραήλ πιστεύει ότι το κόστος της παραχώρησης του Iron Dome στην Ουκρανία ξεπερνά κατά πολύ τα οφέλη που θα προκύψουν από την αποστολή του, ωστόσο δεν διατυπώνει δημόσια τις θέσεις του, αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο τονίζει ότι πολλοί Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανησυχούν για την αντίδραση που μπορεί να προκαλέσει στη Μόσχα μια τέτοια κίνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης