Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δείγματα καμπής για την βιομηχανία σε παγκόσμια κλίμακα - Ανεπηρέαστη η Ινδία

Δείγματα καμπής για την βιομηχανία σε παγκόσμια κλίμακα - Ανεπηρέαστη η Ινδία
Η βιομηχανική παραγωγή υπέστη σαφή υποχώρηση αυτό τον Ιούνιο σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη
Από την μία η χαμηλή ζήτηση από την Κίνα και από την άλλη οι νομισματικές πολιτικές στην Ευρώπη υπονόμευσαν αισθητά τις εξαγωγικές προοπτικές, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου.
Ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη, η συρρίκνωση της μεταποίησης ξεπέρασε ακόμα και την αρχική απαισιόδοξη πρόβλεψη της ΕΕ, αφού οι συνεχείς πολιτικές σύσφιξης που ακολούθησε η Ευρωπαϊκή Κενρική Τράπεζα, συμπίεσαν ακόμα περισσότερο τον κλάδο.
Παρόμοια εικόνα έρχεται και από την Ασία με την Ιαπωνία και τη Νότια Κορεά να σημειώνουν αισθητή καμπή στην εργοστασιακή τους δραστηριότητα.
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα στις ΗΠΑ αναμένεται να δείξουν αντίστοιχη συρρίκνωση στον κλάδο της μεταποίησης.
Ούτε η Κίνα φαίνεται να φτάνει τα επιθυμητά επίπεδα ανάκαμψης από το πλήγμα των lockdowns καθώς η κινεζική κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να παράσχει επιπρόσθετα κίνητρα για τον κλάδο της μεταποίησης, με αποτέλεσμα η εργοστασιακή δραστηριότητα να χάνει τη δυναμική της για τους επιθυμητούς ρυθμούς επανόδου.
Το κύμα αυτό παρασέρνει σχεδόν το σύνολο των ασιατικών οικονομιών με την εργοστασιακή δραστηριότητα να υποχωρεί εξίσου στην Ταϊβάν, την Μαλαισία και το Βιετνάμ.
Στον αντίποδα, σε ευχάριστη έκπληξη αναδεικνύεται η Ινδία, ο μεταποιητικός κλάδος της οποίας αυξήθηκε με υψηλούς ρυθμούς τον Ιούνιο υποστηριζόμενος από την αυξημένη ζήτηση παγκοσμίως.
Αν και η πρόβλεψη του ΔΝΤ για τις ασιατικές οικονομίες προβλέπει ανάπτυξη της τάξεως 4,4%, η σχετική έκθεση προαναγγέλει κινδύνους για την οικονομία που προκύπτουν από τον υψηλό πληθωρισμό και την επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης