Τελευταία Νέα
Διεθνή

Musk: Όχι δικαίωμα ψήφου στους άτεκνους, έχουν ελάχιστο μερίδιο στο μέλλον

tags :
Musk: Όχι δικαίωμα ψήφου στους άτεκνους, έχουν ελάχιστο μερίδιο στο μέλλον
Ο Εlon Musk υποστηρίζει τη στέρηση του δικαιώματος ψήφου από τους άτεκνους...
Υπέρ της στέρησης του δικαιώματος ψήφους σε όσους δεν κάνουν παιδιά φαίνεται πως είναι ο ιδρυτής της Tesla και δισεκατομμυριούχος Elon Musk, αναφέροντας μάλιστα πως οι άτεκνοι «έχουν μικρό μερίδιο στο μέλλον».
Ειδικότερα, την προηγούμενη Κυριακή, ο Musk απάντησε «Ναι» σε ανάρτηση χρήστη του Τwitter που υποστήριζε ότι «η δημοκρατία είναι πιθανότατα μη εφαρμόσιμη μακροπρόθεσμα χωρίς τον περιορισμό του δικαιώματος ψήφου μόνο στους γονείς».
Ο δισεκατομμυριούχος έχει κατά καιρούς εκφράσει την ανησυχία του για τη μείωση του ρυθμού των γεννήσεων στις ΗΠΑ και τη μη γέννηση αρκετών παιδιών από «έξυπνους γονείς», απόψεις οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί από τους κριτικούς στα όρια της ευγονικής.
Το 2022, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και πατέρας 10 παιδιών, επεσήμανε πως «η συντριπτική μείωση του ρυθμού των γεννήσεων είναι η μεγαλύτερη απειλή που έχει αντιμετωπίσει ο πολιτισμός μέχρι στιγμής». «Ανησυχώ ότι αν δεν κάνουμε αρκετά παιδιά ώστε να διατηρήσουμε τουλάχιστον τον αριθμό μας ή ίσως και να τον αυξήσουμε ελαφρώς, τότε ο πολιτισμός θα καταρρεύσει» πρόσθεσε.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης