Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ουκρανικές δυνάμεις εγκαταλείπουν θέσεις στην Zaporizhia - Ρωσικά πλήγματα σε βιομηχανικές μονάδες με drones Shahed

Οι ουκρανικές δυνάμεις εγκαταλείπουν θέσεις στην Zaporizhia - Ρωσικά πλήγματα σε βιομηχανικές μονάδες με drones Shahed
Η Ουκρανία ξεκίνησε την πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή της στις αρχές Ιουνίου μετά από μια σειρά αναβολών, αλλά δεν πηγαίνει καλά
Σχετικά Άρθρα
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να προσπαθούν, αλλά αποτυγχάνουν να προχωρήσουν προς τρεις κατευθύνσεις: Νότιο Donetsk, Artemovsk (Bakhmut) και Zaporizhia, με την τελευταία να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Τα ουκρανικά στρατεύματα εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στο χωριό Pyatikhatki στην περιοχή Zaporizhia, δήλωσε ο Vladimir Rogov, ανώτερος αξιωματούχος της περιφερειακής διοίκησης Zaporizhia.
"Ο εχθρός εγκατέλειψε εντελώς τις θέσεις του κοντά στο χωριό Πιατικχάτκι.
Και βγήκαν ξαφνικά", είπε ο Rogov.
Κατά τη γνώμη του, ο λόγος της υποχώρησης θα μπορούσε να είναι η εναλλαγή ή η ανασυγκρότηση για να χτυπήσει προς άλλη κατεύθυνση.
«Ο χρόνος θα δείξει γιατί εγκατέλειψαν τις θέσεις τους, αλλά υπέστησαν πολύ μεγάλες απώλειες», τόνισε ο Rogov.

Νωρίτερα, ο Rogov είπε ότι ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση κοντά στο Pyatikhatki, οδηγώντας τον εχθρό από τα περίχωρα του βόρειου τμήματος του οικισμού.
Το ίδιο το χωριό βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού, αλλά ο εχθρός από τις κοντινές θέσεις έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να καταλάβει το χωριό Zherebyanki.
Η πολυδιαφημισμένη αντεπίθεση της Ουκρανίας ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου μετά από μήνες καθυστερήσεων λόγω έλλειψης στρατιωτικών προμηθειών από δυτικούς χορηγούς.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα συνέχισαν να προσπαθούν, αλλά δεν κατάφεραν να προχωρήσουν.
Ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν επίσης τα αδύναμα αποτελέσματα της αντεπίθεσης του Κιέβου και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky παραδέχτηκε ότι η πρόοδος ήταν «πιο αργή από την επιθυμητή».

Οι Ρώσοι έπληξαν βιομηχανικές μονάδες με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed σε δύο περιοχές της Ουκρανίας 

Οι αεροπορικές δυνάμεις του Ουκρανικού στρατού ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν κατά την διάρκεια της νύχτας πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136/131 , χωρίς να προσδιορίσουν τον αριθμό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών τα οποία η αντιαεροπορική άμυνα δεν κατάφερε να καταρρίψει.
«Τη νύχτα της 8ης Ιουλίου 2023, ο εχθρός εκτόξευσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής Shahed-136/131 από τη νοτιοανατολική κατεύθυνση (Primorsko-Akhtarsk, Krasnodar Krai). Μετά από την απάντηση της αντιαεροπορικής άμυνας, καταστράφηκαν πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136/131», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Μέρος των επιθετικών UAV, δεν κατέστη δυνατόν να αναχαιτισθεί. Οι Shahed έπεσαν σε βιομηχανικές μονάδες και μονάδες υποδομών στις περιοχές Ντεπροππετρόφκ και Κριβογκρλάντ» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού που αναρτήθηκε στην εφαρμογή Telegram.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξαν θύματα.
Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίσθηκαν σήμερα στην πόλη Lyhman στην περιοχή Donetsk της Ουκρανίας, από ρωσικούς βομβαρδισμούς, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Pavlo Kyrilenko.
Η πόλη Lyhman είναι βασικός σιδηροδρομικός κόμβος στην ανατολική περιοχή του Donetsk.
Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε στην καθημερινή του στρατιωτική ενημέρωση ότι απέκρουσε προσπάθειες επίθεσης ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην πόλη Lyhman.

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης