Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορική στιγμή για την Τουρκία: Γεγονός η συμφωνία - μαμούθ εξαγωγής drones - Η Σαουδική Αραβία αγοράζει Akinci UCAV

Ιστορική στιγμή για την Τουρκία: Γεγονός η συμφωνία - μαμούθ εξαγωγής drones - Η Σαουδική Αραβία αγοράζει Akinci UCAV
Οι δυνατότητες κατασκευής drone και οι τεχνολογικές εξελίξεις της Τουρκίας έχουν σημειώσει τεράστια άνοδο τα τελευταία χρόνια
Η βιομηχανία drones της Τουρκίας έλαβε πλέον τη «μεγαλύτερη» παραγγελία για το νέο και πιο προηγμένο drone εν ανόματι Akinci με μια συμφωνία που τελικά επισφραγίστηκε με τη Σαουδική Αραβία.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan καρπώθηκε τη διπλωματική του εκστρατεία για τη βελτίωση των σχέσεων με τα κράτη του Κόλπου και τη στήριξη της παραπαίουσας οικονομίας της Άγκυρας στις 18 Ιουλίου, όταν η Σαουδική Αραβία συμφώνησε να αγοράσει τουρκικά drones Akinci συνάπτοντας το μεγαλύτερο αμυντικό συμβόλαιο στην ιστορία της Τουρκίας.
Ο Erdogan και ο bin Salman, ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, ήταν παρόντες στην τελετή υπογραφής μεταξύ της τουρκικής αμυντικής εταιρείας Baykar και του υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας.
Το Akinci, το τουρκικό «Raider», είναι ένα UAV μεγάλου ύψους, μεγάλης αντοχής, ικανό να εκτελεί αποστολές επίθεσης αέρος-εδάφους και αέρος-αέρος.
Ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος για τον Baykar καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Haluk Bayraktar, έγραψε στο Twitter: «Υπογράψαμε συμφωνία εξαγωγής και συνεργασίας Bayraktar #AKINCI TİHA με το Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας».
Ευχήθηκε στην εταιρεία καλή τύχη, στο επιχείρημα που αποκαλεί ως το «μεγαλύτερο συμβόλαιο εξαγωγών άμυνας και αεροπορίας» στην ιστορία.

Η δήλωση Baykar ανέφερε: «Με τη συνολική συμφωνία, θα γίνει συνεργασία για τη μεταφορά τεχνολογίας και την κοινή παραγωγή για την προώθηση της ικανότητας ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας των δύο χωρών την προσεχή περίοδο».
Επιπλέον, ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ είπε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι θα υπογραφεί μια ξεχωριστή «μαζική» συμφωνία για την αγορά έξυπνων πυρομαχικών και άλλων ωφέλιμων φορτίων από την Τουρκία και θα εμπλακεί η τοπική παραγωγή.
Ο γαμπρός του Erdogan, S. Bayraktar, υπηρετεί ως πρόεδρος της εταιρείας κατασκευής drone Baykar
Τα τελευταία χρόνια, η Baykar έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως για τα δοκιμασμένα οπλισμένα drones της, όπως το Bayraktar TB2, ειδικά χάρη στις επιδόσεις της στο Αζερμπαϊτζάν και την Ουκρανία.
Οι δυνατότητες κατασκευής drone και οι τεχνολογικές εξελίξεις της Τουρκίας έχουν σημειώσει τεράστια άνοδο τα τελευταία χρόνια. 
Σύμφωνα με τον λογαριασμό του Baykar, οι εξαγωγές της εταιρείας ανήλθαν συνολικά σε 1,18 δισεκατομμύρια δολάρια και τα έσοδά της ήταν 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης