Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απασφάλισε η Ρωσία: Φάρσα, απάτη και δόλωμα η Σύνοδος Δύσης – Ουκρανίας για την ειρήνη

Απασφάλισε η Ρωσία: Φάρσα, απάτη και δόλωμα η Σύνοδος Δύσης – Ουκρανίας για την ειρήνη
 H συνάντηση είναι «δόλωμα» για εκείνες τις χώρες που επιδιώκουν ειλικρινά μια ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών 
Σχετικά Άρθρα
Η Σύνοδος που οργάνωσαν η Ουκρανία και η Δύση στη Σαουδική Αραβία με βάση τη «φόρμουλα ειρήνης» του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky είναι φάρσα και αποσκοπεί στη δημιουργία αντιρωσικού συνασπισμού, δήλωσε την Τετάρτη (2/8/2023) η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Η συνάντηση που ξεκίνησε από το καθεστώς του Κιέβου και τους δυτικούς επιμελητές του για την προώθηση της φόρμουλας ειρήνης του Zelensky είναι απάτη», είπε η Zakharova μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου.
«Δεν πρόκειται για μια διάσκεψη επιστημονικού και πρακτικού χαρακτήρα, ούτε για μια συνάντηση διπλωματών για την εξεύρεση πολιτικών λύσεων, αλλά μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν τις ειλικρινείς προθέσεις ορισμένων κρατών για να δημιουργήσουν έναν αντιρωσικό συνασπισμό», πρόσθεσε.
Η Zakharova σημείωσε ότι η συνάντηση είναι «δόλωμα» για εκείνες τις χώρες που επιδιώκουν ειλικρινά μια ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και έχουν προσκληθεί «με στόχο την ανάπτυξη κάποιου είδους υποτιθέμενης ειρηνευτικής πρωτοβουλίας, να διευθετήσουν η κατάσταση».

Απάτη

«Ωστόσο, είναι απάτη είναι μια άλλη οργανωμένη σύνοδος για τη συγκέντρωση κρατών που νοιάζονται με το πρόσχημα της συγκρότησης ενός αντιρωσικού συνασπισμού, δείχνοντας την ψευδοενότητα του κόσμου όσον αφορά την απόρριψη των ενεργειών της Ρωσίας», είπε.
Στις 29 Ιουλίου, η Wall Street Journal , επικαλούμενη ανώτατες πηγές ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία στη Τζέντα στις 5-6 Αυγούστου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ανώτεροι αξιωματούχοι από 30 χώρες είναι έτοιμοι να παραστούν στη συνάντηση.
Η Ρωσία δεν περιλαμβάνεται στη λίστα.

Αδιέξοδο

Αναφέρθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βρετανία, η Πολωνία και η Νότια Αφρική είχαν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στις διαβουλεύσεις και αναμενόταν η παρουσία του προεδρικού συμβούλου εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Dmitry Peskov δήλωσε νωρίτερα ότι η Μόσχα θα παρακολουθήσει την ειρηνευτική συνάντηση για την Ουκρανία που αναμένεται στη Σαουδική Αραβία, αλλά οι στόχοι της δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.
Η Zakharova δήλωσε προηγουμένως ότι η συνάντηση στη Σαουδική Αραβία δεν θα ήταν άχρηστη, καθώς θα βοηθούσε τη Δύση να συνειδητοποιήσει ότι το λεγόμενο ειρηνευτικό σχέδιο του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky είναι αδιέξοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης