Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφαίμαξη 43.000 Ουκρανών από την αντεπίθεση, συνολικά 350.000 νεκροί - Κίεβο: Χτυπήσαμε το πλοίο Olenegorsky Gornyak

Αφαίμαξη 43.000 Ουκρανών από την αντεπίθεση, συνολικά 350.000 νεκροί - Κίεβο: Χτυπήσαμε το πλοίο Olenegorsky Gornyak
Διήμερες διαπραγματεύσεις για ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ουκρανία, χωρίς Ρωσία και Κίνα το Σαββατοκύριακο 4 με 5 Αυγούστου
Σχετικά Άρθρα
(upd 22) Σε πλήρη απελπισία έχουν περιέλθει οι Ουκρανοί σχετικά με την πορεία της αντεπίθεσης τους, η οποία όχι μόνο δεν προχωρά όπως είχε σχεδιαστεί ή αναμενόταν, αλλά αντιθέτως – όπως αποκαλύπτεται – φαίνεται να έχει σβήσει και ενώ έχει προκαλέσει και τεράστιο αριθμό θυμάτων και τραυματιών ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις της.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει πως οι Ουκρανοί έχουν χάσει πάνω από 43.000 στρατιώτες κατά τη διάρκεια της δίμηνης αντεπίθεσης τους, τη στιγμή που εκτιμήσεις Αμερικανών στρατιωτικών κάνουν λόγο για τουλάχιστον 300.000 με 350.000 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, αλλά και για εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες.
Και ενώ η ουκρανική αντεπίθεση φαίνεται να έχει μείνει… από καύσιμα, η Ρωσία ανακοίνωσε πως απέκρουσε τις νέες μαζικές επιθέσεις με drones που εξαπέλυσαν νωρίτερα σήμερα τα ξημερώματα οι ουκρανικές δυνάμεις κατά της Κριμαίας και της ναυτικής βάσης του Novorossiysk που βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, με το Κίεβο πάντως να διαψεύδει τους ρωσικούς ισχυρισμούς και να υποστηρίζει πως έπληξε το ρωσικό πολεμικό πλοίο Olenegorsky Gornyak, το οποίο μάλιστα όπως αναφέρει, έχει πάρει κλίση και δεν μπορεί να συνεχίσει τις μάχιμες αποστολές του
Την ίδια στιγμή που το Κίεβο μάχεται και με τους «εσωτερικούς εχθρούς» του καθώς είναι σε εξέλιξη έρευνα για υποθέσεις διαφθοράς σε κέντρα στρατολόγησης, αρχίζει από αύριο Σάββατο 5 Αυγούστου η διήμερη Σύνοδος στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας – στην οποία δεν έχει προσκληθεί η Ρωσία - με κύριο αντικείμενο και στόχο την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για την ουκρανική κρίση.

Κόλαση η ουκρανική αντεπίθεση - Ρωσία: Πάνω από 43.000 οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες

Πάνω από 43.000 είναι οι Ουκρανοί στρατιώτες τους δύο μήνες – Ιούνιος και Ιούλιος - που είναι σε εξέλιξη η αντεπίθεση τους αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Από την έναρξη της περίφημης επίθεσης του καθεστώτος του Κιέβου, κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και του Ιουλίου, οι απώλειες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ήδη ξεπερνούν τις 43.000» είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Igor Konashenkov, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αριθμό δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός των τραυματιών και των ξένων μισθοφόρων που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία είτε της Ουκρανίας είτε του εξωτερικού αλλά και ούτε εκείνο το στρατιωτικό προσωπικό που εξουδετερώθηκε στις πίσω γραμμές του εχθρού με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

350.000 νεκροί Ουκρανοί

Σε τουλάχιστον 300.000 με 350.000 ανέρχονται οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας εκτίμησε ο Douglas McGregor, απόστρατος συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ επί προεδρίας Donald Trump.
«Η Ουκρανία έχοντας λάβει σημαντική στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση, εξαπέλυσε μια αντεπίθεση, η οποία συνεχίστηκε όλο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
Τώρα που μπήκε ο Αύγουστος, φαίνεται ότι αυτή έχει σταματήσει τελείως.
Αυτές οι επιθέσεις αφαίμαξαν εντελώς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Τα ουκρανικά στρατεύματα βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.
Μόνο ένας σκελετός έχει απομείνει από αυτό που συνέβη πριν από έναν χρόνο.
Πιστεύουμε ότι οι Ουκρανοί έχασαν 300.000 με 350.000 στρατιώτες ενώ μετρούν και εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες» υποστήριξε σε συνέντευξη του στο κανάλι του Jeremy Ryan Slate στο YouTube o McGregor.
Η Ρωσία εκτιμά ότι οι Ουκρανοί έχουν χάσει τουλάχιστον 26.000 στρατιώτες από την έναρξη της αντεπίθεσης τους στις αρχές του Ιουνίου.

Ουκρανία: Χτυπήσαμε το πλοίο Olenegorsky Gornyak στο Novorossiysk

Αν και η Ρωσία υποστηρίζει πως εξουδετέρωσε επίθεση των Ουκρανών με θαλάσσια drones κατά ναυτικής βάσης στο Novorossiysk, στη Μαύρη Θάλασσα, το Κίεβο υποστηρίζει πως από αυτήν την επίθεση του με δύο drones κατάφερε να πλήξει το ρωσικό πολεμικό πλοίο Olenegorsky Gornyak, το οποίο μάλιστα όπως αναφέρει, έχει πάρει κλίση και δεν μπορεί να συνεχίσει τις μάχιμες αποστολές του.
Συγκεκριμένα, οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας (SBU) ανακοίνωσαν πως δυνάμεις της μαζί με το ουκρανικό ναυτικό κατάφεραν να πλήξουν το 112 μέτρων ρωσικό πολεμικό πλοίο με αποτέλεσμα αυτό να υποστεί μεγάλο ρήγμα στο κύτος του, να πάρει κλίση προς τα αριστερά και να μην μπορεί να επιχειρήσει στρατιωτικά.
Άλλη πηγή ανέφερε χωρίς να κατονομάσει το Olenegorsky Gornyak, πως ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο χρειάσθηκε να ρυμουλκηθεί προς την ακτή επειδή δεν μπορούσε να πλεύσει μόνο του αφού υπέστη ζημιές. To Olenegorsky Gornyak ανήκει στο Βόρειο Στόλο της Ρωσίας και επιχειρούσε στη Μαύρη Θάλασσα με βασικό στόχο τη μεταφορά Ρώσων στρατιωτών και στρατιωτικού εξοπλισμού στα εδάφη που έχουν καταλάβει και προσαρτήσει οι ρωσικές δυνάμεις.
Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δεν υπήρχε καμία αναφορά για πλήγμα σε πολεμικό πλοίο.
Αντιθέτως, η ρωσική πλευρά υποστήριζε πως με πυρά από τα πολεμικά πλοία είχαν απωθηθεί οι επιθέσεις των θαλάσσιων drones.
Λόγω της επίθεσης, έκλεισε προσωρινά το εμπορικό λιμάνι του Novorossiysk, το οποίο διαχειρίζεται το 2% των παγκόσμιων πετρελαϊκών προμηθειών και από το οποίο εξάγονται επίσης σιτηρά.

Τι ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε αναφέρει πως εξουδετέρωσε ουκρανική επίθεση με 2 drones σε ναυτική βάση κοντά στο εμπορικό λιμάνι του Novorossiysk.
Βάσει της ανακοίνωσης, η επίθεση εξουδετερώθηκε καθώς ρωσικά πλοία άνοιξαν πυρ κατά των δύο drones.
«Απόψε, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας δύο θαλάσσια drones, επιχείρησαν να επιτεθούν στη ναυτική βάση του Novorossiysk.
Τα drones εντοπίστηκαν οπτικά και καταστράφηκαν με πυρά από τα όπλα των ρωσικών πλοίων που φρουρούσαν την εξωτερική επιδρομή της ναυτικής βάσης» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι επιθέσεις των Ουκρανών με drones κατά πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρωσία αναχαίτισε 15 HIMARS και κατέρριψε 28 drones

Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτισαν 15 ρουκέτες του αμερικανικού συστήματος πολλαπλών πυραύλων HIMARS και κατέρριψαν 28 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, οι δυνατότητες αεράμυνας αναχαίτισαν 15 πυραύλους του συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS», είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Igor Konashenkov.
Επιπλέον, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 28 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Svatovo και Lisichansk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk, Donetsk, Soledar και Volnovakha στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, ανέφερε ο στρατηγός.

Η Γερμανία… ξέχασε να στείλει 100 Leopard και 20 Marder 

Η Γερμανία ξέχασε… να στείλει στο Κίεβο 100 άρματα μάχης Leopard 1 και 20 τεθωρακισμένα Marder, τα οποία το Βερολίνο είχε υποσχεθεί ήδη από τον περασμένο Μάιο όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως οι αρχές της Γερμανίας καθυστερούν να παραδώσουν το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχαν υποσχεθεί στην Ουκρανία ενόψει της επίσκεψης τότε του προέδρου Volodymyr Zelensky.
Σύμφωνα με τη Die Welt, από το πακέτο αυτό, το Κίεβο έχει λάβει ελάχιστα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τόσο από επίσημες όσο και από ανεπίσημες πηγές επιβεβαιώνει πως η Γερμανία έχει στείλει μόλις 10 από τα 110 άρματα μάχης Leopard που είχε υποσχεθεί στην Ουκρανία, η οποία μάλιστα φέρεται να μην έχει παραλάβει ούτε ένα από τα 20 τεθωρακισμένα οχήματα Marder.
Επίσης, αναφέρεται πως από τα 18 αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard έχουν παραδοθεί τα 12 ενώ από τα 4 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας IRIS-T, έχουν δοθεί τα δύο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κατάλογος των όπλων που έχουν παραδοθεί στο Κίεβο, έχει ενημερωθεί τελευταία φορά στις 28 Ιουλίου.
Η Γερμανία εκτιμάται ότι έχει συνδράμει με 17 δις ευρώ την Ουκρανία – στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια -, αποτελώντας τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή όπλων μετά τις ΗΠΑ.

Στην αντεπίθεση οι Ρώσοι

Και ενώ η ουκρανική αντεπίθεση φαίνεται πως σβήνει, οι Ρώσοι επιτέθηκαν και κατέλαβαν θέσεις και οχυρά των Ουκρανών στην περιοχή Mankovka στην κατεύθυνση του Kupyansk.
Η ρωσική ομάδα Zapad (Δύση) κατάφερε να επικρατήσει μιας διμοιρίας πεζικού και μιας μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανών, καταστρέφοντας δύο όπλα πυροβολικού, ένα Gvozdika και ένα MSTA – B.

Επίσκεψη Shoigu στο μέτωπο

Το προκεχωρημένο διοικητήριο της ρωσικής στρατιωτικής δύναμης «Κέντρο» στην πρώτη γραμμή του μετώπου επισκέφθηκε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, ο οποίος ενημερώθηκε για τις τελευταίες στρατιωτικές εξελίξεις από τον διοικητή της ομάδας, αντιστράτηγο Andrei Mordvichev.
Ο Shoigu συνεχάρη τη διοίκηση και τους στρατιώτες της ρωσικής δύναμης για τις επιτυχείς επιθετικές ενέργειες τους στην κατεύθυνση του Krasno Liman και για την κατάληψη πιο προχωρημένων θέσεων, ενώ η διοίκηση της ομάδας «Κέντρο» παρουσίασε στον Ρώσο υπουργό ένα σουηδικό όχημα πεζικού CV-90, το οποίο εγκαταλείφθηκε από το ουκρανικό πλήρωμα του αφού χτυπήθηκε από μια αντιαρματική χειροβομβίδα RPG-7».
Την ομάδα «Κέντρο» επαίνεσε και ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, ο οποίος είχε αναφέρει πως τα στρατεύματα του στρατηγού Mordvichev «όχι μόνο αποκρούουν εχθρικές επιθέσεις, αλλά και προχωρούν σε αντεπίθεση».

Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στη Zaporizhia

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε πως στελέχη του «δεν παρατήρησαν νάρκες ή εκρηκτικά» στις οροφές του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Zaporizhia στην Ουκρανία, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Raphael Grossi.
Το Κίεβο κατηγόρησε στις αρχές του Ιουλίου τη Μόσχα ότι ετοιμάζει «προβοκάτσια», με τον ουκρανικό στρατό να ερίζει ότι τοποθετήθηκαν «αντικείμενα που μοιάζουν να είναι εκρηκτικοί μηχανισμοί» στις οροφές των αντιδραστήρων 3 και 4.
Το Κρεμλίνο προειδοποίησε από την πλευρά του πως είναι πιθανή ουκρανική «επίθεση» που θα είχε «καταστροφικές συνέπειες».
Μετά την ανταλλαγή κατηγοριών, ο ΔΟΑΕ ζήτησε καλύτερη πρόσβαση για να «επαληθεύσει τα γεγονότα στο πεδίο» κατά τρόπο «ανεξάρτητο και αντικειμενικό».
Στελέχη του ΔΟΑΕ είχαν «απρόσκοπτη» πρόσβαση χθες το απόγευμα - μετά από «επανειλημμένα αιτήματα» του Οργανισμού για να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις - στις στέγες «των δύο αντιδραστήρων και μπόρεσαν επίσης να δουν καθαρά τις οροφές στις αίθουσες όπου βρίσκονται οι τουρμπίνες», είπε ο Grossi.

Ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στη Σαουδική Αραβία

Με τους Ουκρανούς να αποτυγχάνουν στο πεδίο της μάχης τη στιγμή που ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky δεσμεύεται ότι θα αντιμετωπίσει τα εκτεταμένα σκάνδαλα διαφθοράς που καταγγέλλονται στα διάφορα κέντρα στρατολόγησης, υποσχόμενος πως θα τοποθετήσει ανθρώπους υπεύθυνους που κατανοούν την έννοια του πολέμου και την αξία προστασίας της Ουκρανίας, αρχίζει από αύριο Σάββατο 5 Αυγούστου η διήμερη Σύνοδος στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας με κύριο αντικείμενο την έναρξη διαπραγματεύσεων για την ειρηνική επίλυση του Ουκρανικού.
Στη σύνοδο αυτή έχουν προσκληθεί αξιωματούχοι από τουλάχιστον 30 κράτη, αν και θα λάμψουν δια της απουσίας τους η Ρωσία (δεν προσκλήθηκε) και η Κίνα, η οποία αν και προσκλήθηκε, δεν θα στείλει εκπρόσωπο της.
Στο τραπέζι θα βρεθεί το «ειρηνευτικό σχέδιο» που έχει καταθέσει ο πρόεδρος Zelensky, το οποίο έχει ήδη απορρίψει με κατηγορηματικό τρόπο η Ρωσία.
Υπό αυτό το πρίσμα, ο πήχης για το τι θα πρέπει να περιμένουμε από αυτή τη νέα πρωτοβουλία, μάλλον έχει τοποθετηθεί χαμηλά.
Ωστόσο, εκτιμάται πως σε αυτή τη Σύνοδο που όλα δείχνουν πως διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Κιέβου και της Δύσης, παρούσες θα είναι η Βραζιλία και η Ινδία.

Politico: Συνομιλίες για 10 σημεία - Θα ενημερωθεί η Μόσχα

Δημοσίευμα του Politico αναφέρει πως οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας θα ενημερώσουν τη Ρωσία για τα αποτελέσματα των συνομιλιών της Συνόδου.
Βάσει αυτού, δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα εάν στις συνομιλίες αυτές θα δώσει το παρών και ο πρωθυπουργός και πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman Al Saud.
Όπως αναφέρεται οι συνομιλίες θα εστιάσουν γύρω από 10 σημεία, τα οποία περιλαμβάνουν «την επισιτιστική και ενεργειακή ασφάλεια», την απελευθέρωση των κρατουμένων και το ενδεχόμενο ενός ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου.

CNN: Ο Putin περιμένει τις εκλογές στις ΗΠΑ και τη νίκη Trump 

Έντονη ανησυχία έχει καταλάβει τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin συνυπολογίζει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2024 στον πολεμικό σχεδιασμό του στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος πρόεδρος εκτιμά ότι μία ήττα του Joe Biden από τον Donald Trump το 2024 θα οδηγήσει τις ΗΠΑ να περιορίσουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία και αυτή η εξέλιξη θα βελτιώσει τη διαπραγματευτική θέση της Ρωσίας, δήλωσαν στο CNN τέσσερις Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη σαφείς πληροφορίες σχετικά με τη στρατηγική του Putin, εάν δηλαδή επιδιώκει σκόπιμα την παράταση του πολέμου με την ελπίδα μιας προεδρικής νίκης του Donald Trump ή των Ρεπουμπλικάνων.
Αλλά οι εκλογές του επόμενου έτους παραμένουν ένας βασικός παράγοντας που κορυφαίοι δυτικοί αξιωματούχοι εθνικής ασφάλειας, πληροφοριών και διπλωματικών υπηρεσιών πιστεύουν ότι θα επηρεάσει τις αποφάσεις του Putin στην Ουκρανία, καθιστώντας ακόμη λιγότερο πιθανό τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης πριν από τα τέλη του 2024.

Ουκρανία: Θα στέλνουμε πλοία με σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, παρά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία 

Η Ουκρανία θα συνεχίσει να φορτώνει τα πλοία της με σιτηρά και να τα στέλνει στη Μαύρη Θάλασσα, παρά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τα σιτηρά, δήλωσε ο γραμματέας του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, Alexey Danilov.
«Μας ενδιαφέρει ελάχιστα η αποχώρηση της Ρωσίας από οπουδήποτε.
Επειδή δεν είχαμε σχέσεις μαζί τους για αυτό το θέμα.
Θα κάνουμε ό,τι πιστεύουμε ότι πρέπει, θα μετακινήσουμε πλοία με σιτηρά όπου νομίζουμε ότι χρειάζεται.
Και δεν πρόκειται να ζητήσουμε από κανέναν άδεια», είπε σε συνέντευξή του στο Ουκρανικό Ραδιόφωνο.

Λευκορωσία: Η Πολωνία να σταματήσει τις προκλήσεις

Εν τω μεταξύ οι έγγραφοι ισχυρισμοί της Πολωνίας προς το Μινσκ σχετικά με την υποτιθέμενη παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου από λευκορωσικά ελικόπτερα δεν παρέχουν αδιάψευστη απόδειξη, ανακοίνωσε την Παρασκευή (4/8/2023) το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας.
«Επιβεβαιώνουμε την επίδοση ενός σημειώματος από την πολωνική πρεσβεία στη Λευκορωσία σχετικά με την υποτιθέμενη παραβίαση του εναέριου χώρου αυτής της χώρας από δύο λευκορωσικά ελικόπτερα την 1η Αυγούστου 2023.
Σημειώνουμε ότι αυτό το σημείωμα δεν έχει καμία αδιαμφισβήτητη απόδειξη», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η πολωνική πλευρά «δεν παρείχε δεδομένα ελέγχου ραντάρ».
«Από την άλλη πλευρά, η δήλωση της λευκορωσικής πλευράς για αυτό το θέμα βασίστηκε εξ ολοκλήρου σε δεδομένα ελέγχου πτήσης», τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών.
Επιπλέον, η πολωνική πλευρά ενημερώθηκε δεόντως για τις προγραμματισμένες πτήσεις των ελικοπτέρων στη συνοριακή ζώνη.
Αυτό αποδεικνύει ότι η λευκορωσική πλευρά δεν είχε καμία πρόθεση να παραβιάσει τον εναέριο χώρο του γειτονικού κράτους, σημειώνει το Μινσκ.
Η Λευκορωσία σύμφωνα με το υπουργείο, καλεί για άλλη μια φορά την πολωνική πλευρά να σταματήσει την κλιμάκωση της κατάστασης.
«Ζητούμε την επανέναρξη ενός συνολικού διαλόγου μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών, τα οποία έχουν το δικαίωμα να επιλύσουν τέτοιες διαφορές», ανέφερε.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Πέρα από τις σημαντικές επιτυχίες των Ρώσων στην κατεύθυνση του Kupyansk και του Krasno Liman, το τελευταίο 24ωρο το ρωσικό πυροβολικό έπληξε θέσεις στο Pyatikhatki, στη Krasnogorovka ενώ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις με τους Ουκρανούς στη Mariinka.
Οι Ρώσοι απέκρουσαν μια ουκρανική επίθεση στο Urozhaynoye και άλλη μια κοντά στο Rabotino, ενώ βάσει των τελευταίων πληροφοριών, οι Ουκρανοί έχασαν τουλάχιστον 75 στρατιώτες σε συγκρούσεις στην Kherson και στη Zaporizhia.
Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί έπληξαν 21 μονάδες του ρωσικού πυροβολικού, τρία σημεία ελέγχου και δύο αποθήκες πυρομαχικών.
5_20.jpg
2_10.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης