Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σαουδική Αραβία επιβεβαιώνει τη Σύνοδο για την Ουκρανία (5 – 6/8) – Ρωσία: Η Δύση θα διαπιστώσει το αδιέξοδο του σχεδίου Zelensky

Η Σαουδική Αραβία επιβεβαιώνει τη Σύνοδο για την Ουκρανία (5 – 6/8) – Ρωσία: Η Δύση θα διαπιστώσει το αδιέξοδο του σχεδίου Zelensky
 H συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο συμβούλων εθνικής ασφάλειας που θα συνεδριάσουν στη Τζέντα στις 5 Αυγούστου
Η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να παράσχει έναν τόπο για διαβουλεύσεις σχετικά με τη διευθέτηση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Τύπου της Σαουδικής Αραβίας, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο συμβούλων εθνικής ασφάλειας που θα συνεδριάσουν στη Τζέντα στις 5 Αυγούστου.
«Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας φιλοξενεί μια συνάντηση για τους Συμβούλους Εθνικής Ασφάλειας και εκπροσώπους ορισμένων χωρών για την ουκρανική κρίση στη Τζέντα το Σάββατο 18 Muharram 1445 (Η) που αντιστοιχεί στις 5 Αυγούστου 2023», ανέφερε η δήλωση του πρακτορείου ειδήσεων.

Αξιωματούχοι από 30 χώρες

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του διαδόχου Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, ο οποίος θέλει «να συμβάλει στην επίτευξη λύσης που θα οδηγήσει σε μόνιμη ειρήνη» και υποστηρίζει «όλες τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη μείωση των επιπτώσεων της κρίσης και τις ανθρωπιστικές του επιπτώσεις».
Το πρακτορείο ειδήσεων σημειώνει ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ελπίζει ότι οι διαβουλεύσεις στη Τζέντα θα βοηθήσουν στην εξεύρεση των μέσων για την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης.
Στις 29 Ιουλίου, η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές, ανέφερε ότι στις 5-6 Αυγούστου στη Τζέντα, η Σαουδική Αραβία σχεδίαζε να πραγματοποιήσει συνομιλίες για την Ουκρανία με τη συμμετοχή δυτικών χωρών.
Σύμφωνα με τις πηγές, στη συνάντηση επρόκειτο να παρευρεθούν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων η Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Τουρκία, η Νότια Αφρική και χώρες της ΕΕ.
Ωστόσο, η Ρωσία δεν θα εκπροσωπηθεί.

Η Δύση θα διαπιστώσει το αδιέξοδο

Νωρίτερα, το Κίεβο ανακοίνωσε τη συζήτηση για τη «φόρμουλα ειρήνης» του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στη Σαουδική Αραβία.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, δήλωσε νωρίτερα ότι η Μόσχα θα παρακολουθεί την ειρηνευτική συνάντηση για την Ουκρανία που αναμένεται στη Σαουδική Αραβία, αλλά οι στόχοι της δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova εκτίμησε ότι η συνάντηση στη Σαουδική Αραβία δεν θα είναι άχρηστη, καθώς θα βοηθήσει τη Δύση να συνειδητοποιήσει ότι το λεγόμενο ειρηνευτικό σχέδιο του Zelensky είναι αδιέξοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης