Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Ειρηνευτικές διαβουλεύσεις για το Ουκρανικό χωρίς τη Ρωσία δεν έχουν νόημα – Θα απόσχει το Μεξικό

Βραζιλία: Ειρηνευτικές  διαβουλεύσεις για το Ουκρανικό χωρίς τη Ρωσία δεν έχουν νόημα – Θα απόσχει το Μεξικό
Ο Μεξικανός πρόεδρος Andrés Manuel López Obrador δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις χωρίς τη Ρωσία
Οι πραγματικές διαπραγματεύσεις για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα πρέπει να πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή της Ρωσίας, δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου της Βραζιλίας Celso Amorim σε συνάντηση στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας το Σάββατο 5 Αυγούστου.
«Οποιεσδήποτε πραγματικές διαπραγματεύσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν όλες τις πλευρές (της σύγκρουσης (…).
Αν και η Ουκρανία είναι το μεγαλύτερο θύμα, εάν θέλουμε πραγματικά την ειρήνη, πρέπει με κάποιο τρόπο να εμπλέξουμε τη Μόσχα σε αυτή τη διαδικασία», σημείωσε.
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή διαβουλεύσεων σε επίπεδο συμβούλων εθνικής ασφάλειας.
Οι συμμετέχοντες έπρεπε να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία υπό το πρίσμα των προσπαθειών διαμεσολάβησης και των επαφών με τα μέρη της σύγκρουσης.
Επιπλέον, θα διερευνήσουν πιθανούς τρόπους επίλυσης της κρίσης.
Νωρίτερα σημειώθηκε ότι εκπρόσωποι της Ρωσίας δεν προσκλήθηκαν στις διαβουλεύσεις στην Τζέντα.
Ταυτόχρονα, μια σειρά από κράτη επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών , της Βρετανίας , της Ινδίας, της Νότιας Αφρικής , της Πολωνίας και της Σουηδίας.
Επίσης, την προηγούμενη μέρα, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα στείλει στην εκδήλωση έναν ειδικό επιτετραμμένο για τις ευρασιατικές υποθέσεις, τον Li Hui.
Με τη σειρά του, ο Μεξικανός πρόεδρος Andrés Manuel López Obrador δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις χωρίς τη Ρωσία.
Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova , σχολιάζοντας τις διαβουλεύσεις στη Τζέντα, σημείωσε ότι ο καθορισμός αποφάσεων για την ουκρανική κρίση σε πολιτικό επίπεδο χωρίς τη συμμετοχή της Μόσχας είναι παράλογος και ανοησία.
Ωστόσο, οι εκπρόσωποι έχουν «πλήρη διαπραγματευτικά περιθώρια» για να συζητήσουν αυτό το θέμα, τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης