Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Σχέδιο για νέο γύρο συνομιλιών για την Ουκρανία πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20 το Σεπτέμβριο

Bloomberg: Σχέδιο για νέο γύρο  συνομιλιών για την Ουκρανία πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20 το Σεπτέμβριο
Η Κίνα πιέζει για άμεση κατάπαυση του πυρός, γεγονός που θα παγιώσει τα ρωσικά εδαφικά κέρδη σύμφωνα με τον Γάλλο διπλωμάτη που μίλησε στο Bloomberg
Σχετικά Άρθρα
Eνας νέος γύρος συνομιλιών για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής της ομάδας των G20 που αναμένεται τον Σεπτέμβριο, ανέφερε το Bloomberg την Κυριακη 6 Αυγούστου, επικαλούμενο ανώνυμο ανώτερο Γάλλο διπλωμάτη.
Το Σάββατο 5 Αυγούστου ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία στη Τζέντα , στις οποίες προσκλήθηκαν εκπρόσωποι περίπου 30 χωρών, όχι όμως και της Ρωσίας .
Ορισμένα κράτη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ , του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νότιας Αφρικής , της Πολωνίας και της ΕΕ .
Η Σαουδική Αραβία παρουσίασε ένα εναλλακτικό σχέδιο για την Ουκρανία γεγονός που αποτελεί στην πράξη μια απόρριψη του σχεδίου Zelensky και μια διπλωματικη΄πανωλεθρία για αυτόν, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης
«Καμία από τις παρούσες χώρες του «Παγκοσμίου Νότου» δεν ζήτησε την παρουσία της Ρωσίας στον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων, ο οποίος ελπίζουμε να γίνει πριν από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G20 στο Νέο Δελχί τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο διπλωμάτης σύμφωνα με το Bloomberg.
Την ίδια ώρα, την προηγούμενη μέρα, η βραζιλιάνικη ιστοσελίφα G1 μετέφερε τα λόγια του προεδρικού συμβούλου της Βραζιλίας Celso Amorim, ο οποίος τόνισε σε συνάντηση στη Σαουδική Αραβία ότι «οποιεσδήποτε πραγματικές διαπραγματεύσεις» για μια ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία θα πρέπει να γίνουν με τη συμμετοχή της Ρωσίας.
Ο Γάλλος διπλωμάτης είπε επίσης στο Bloomberg ότι η Κίνα έχει υιοθετήσει μια «εποικοδομητική προσέγγιση» στις συνομιλίες για την Ουκρανία, αλλά πιέζει για κατάπαυση του πυρός.
«Η Γαλλία είπε στους Κινέζους ότι αυτό είναι απαράδεκτο γιατί ουσιαστικά θα παγιώσει τη θέση της Ρωσίας επί του πεδίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Bloomberg.
Νωρίτερα, το πρακτορείο DPA ανέφερε ότι στις συνομιλίες στη Τζέντα, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας παρουσίασαν ένα εναλλακτικό σχέδιο για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, για το οποίο ενημερώθηκε και η Μόσχα

www.bankingnews.gr






Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης