Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin δεν θα πάει τελικά στην κηδεία του Prigozhin - «Η παρουσία του δεν προβλέπεται»

Ο Putin δεν θα πάει τελικά στην κηδεία του Prigozhin - «Η παρουσία του δεν προβλέπεται»
Το Κρεμλίνο απέρριψε ως «κατάφωρο ψέμα» τον ισχυρισμό ορισμένων δυτικών πολιτικών και σχολιαστών ότι ο Putin διέταξε τη δολοφονία Prigozhin ως εκδίκηση
Τελικά ο ρώσος πρόεδρος Putin δεν σκοπεύει να παραστεί στην κηδεία του επικεφαλής της μισθοφορικής εταιρείας Wagner Prigozhin, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (29/8) το Κρεμλίνο.
Υπενθυμίζεται ότι το αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε δύο μήνες αφότου ο Prigozhin και οι μισθοφόροι του επιχείρησαν ανεπιτυχώς να ανατρέψουν τον Putin αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του Ροστόφ, στη νότια Ρωσία και προελαύνοντας προς τη Μόσχα προτού υποχωρήσουν 200 χιλιόμετρα πριν από την πρωτεύουσα.
«Η παρουσία του προέδρου δεν προβλέπεται», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Peskov στους δημοσιογράφους ερωτηθείς αν ο Πούτιν θα παρευρεθεί στην κηδεία.
Σύμφωνα με τον Peskov, το Κρεμλίνο δεν διαθέτει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την κηδεία και οι διευθετήσεις για την τέλεσή της αφορούν την οικογένεια του Prigozhin.
Την Κυριακή, ερευνητές κατέληξαν ότι από τις εξετάσεις γενετικού υλικού προέκυψε ότι ο Πριγκόζιν είναι ένα από τα δέκα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος.
Το Κρεμλίνο απέρριψε ως «κατάφωρο ψέμα» τον ισχυρισμό ορισμένων δυτικών πολιτικών και σχολιαστών ότι ο Putin διέταξε τη δολοφονία Prigozhin ως εκδίκηση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης