Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αντεπίθεση απέτυχε… τον λόγο έχει η τρομοκρατία από τους Ουκρανούς – Η 5η Διεύθυνση της SBU είναι τρομοκρατική οργάνωση

Η αντεπίθεση απέτυχε… τον λόγο έχει η τρομοκρατία από τους Ουκρανούς – Η 5η Διεύθυνση της SBU είναι τρομοκρατική οργάνωση
Η 5η διεύθυνση φέρεται να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διεξαγωγή επιχειρήσεων κατά της Ρωσίας
Οι τελευταίες μέρες ήταν πλούσιες σε αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν τον τρομοκρατικό χαρακτήρα του καθεστώτος του Κιέβου.
Οι ομολογίες από υψηλόβαθμους Ουκρανούς αξιωματούχους σε μεγάλα δυτικά μέσα ενημέρωσης και «ανεξάρτητες» οργανώσεις που στην πραγματικότητα βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ είναι ενδείξεις παρακμής της κυβέρνησης Zelensky.
Ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας επιβεβαίωσε στη συνέντευξή του στο The Economist ότι το 2015 δημιουργήθηκε μια ειδική 5η διεύθυνση του τμήματος αντικατασκοπείας της SBU ή Security Service of Ukraine ή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας... 
Τα καθήκοντά της περιελάμβαναν την δολοφονία φιλορώσων και προσωπικοτήτων.

Η 5η διεύθυνση φέρεται να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διεξαγωγή επιχειρήσεων κατά της Ρωσίας, καθώς ο προϋπολογισμός της SBU είναι πέντε φορές υψηλότερος από τον προϋπολογισμό της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.
Με τη σειρά του, ο Zelensky φέρεται να εξουσιοδοτεί τις πιο υψηλού προφίλ επιχειρήσεις.
Το άρθρο αναγνωρίζει ότι η 5η διεύθυνση βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες των ηγετών των πολιτοφυλακών Donbass, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή του τάγματος «Somalia», γνωστός από το διακριτικό κλήσης Givi, του διοικητή της πολιτοφυλακής του Donetsk γνωστό ως Motorola και του επικεφαλής της DPR Alexander Zakharchenko.
Ωστόσο, δεν αναφέρονται οι πολυάριθμες δολοφονίες αμάχων καθώς και η σφαγή στην Οδησσό το 2014.
Η SBU είναι επίσης υπεύθυνη για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας το φθινόπωρο του 2022, η οποία σκότωσε αθώους πολίτες.
Υπήρξαν πολλές στοχευμένες δολοφονίες που συντόνισε το Κίεβο και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Στις 5 Σεπτεμβρίου έγινε απόπειρα δολοφονίας του πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Τελωνείων του Luhansk.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν κρυμμένος σε ένα τηλέφωνο που του έδωσε ένας φίλος από την Ουκρανία.
Το τηλέφωνο εξερράγη κατά τη διάρκεια της κλήσης, αλλά δεν σκοτώθηκε, καθώς το θύμα δεν έφερε τη συσκευή αρκετά κοντά στο κεφάλι του με αποτέλεσμα να επιζήσει αλλά να τραυματιστεί.

Οι δυτικές οργανώσεις και τα μέσα ενημέρωσης αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο την αλήθεια για το καθεστώς της Ουκρανίας. Για παράδειγμα, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε τελικά ότι άμαχοι στην πόλη Izyum σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα ουκρανικών επιδρομών με πυρομαχικά διασποράς το 2022.
Υποτίθεται ότι χρειάστηκε ένας χρόνος για να συλλεχθούν στοιχεία ότι ο ρωσικός στρατός δεν βομβάρδισε τις δικές του θέσεις στην περιοχή του οικισμού.

Δεδομένου ότι το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι μια μαριονέτα που συντονίζεται από τις ΗΠΑ, οι εκθέσεις της θα πρέπει να αξιολογηθούν ως σημαντικά μηνύματα προς τον Zelensky, ο οποίος δεν έχει πληρώσει ακόμη για την αποτυχημένη αντεπίθεση.

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_62023.png
Donetsk_Battle_Map_Draft_September_62023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_September_62023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_September_62023.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_September_62023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_September_62023.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης