Τελευταία Νέα
Διεθνή

Michel (ΕΕ): Σκανδαλώδης ο αποκλεισμός των ουκρανικών λιμανιών – Να σταματήσει η Ρωσία

Michel (ΕΕ): Σκανδαλώδης ο αποκλεισμός των ουκρανικών λιμανιών – Να σταματήσει η Ρωσία
Δύσκολο να πει κανείς αν θα υπάρξει μια κοινή δήλωση των G20 υποστήριξε ο Charles Michel
Σχετικά Άρθρα
Σκανδαλώδη χαρακτήρισε τον αποκλεισμό των λιμανιών της Ουκρανίας από τη Ρωσία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, υποστηρίζοντας πως αυτό πρέπει να τελειώσει.
«Είναι ειλικρινά σκανδαλώδες το ότι η Ρωσία, αφού έβαλε τέλος στην πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα δημητριακά, αποκλείει τα ουκρανικά λιμάνια και τους επιτίθεται.
Αυτό πρέπει να σταματήσει», επισήμανε ο Michel από το Νέο Δελχί, την παραμονή της έναρξης Συνόδου Κορυφής της G20 που πραγματοποιείται στην Ινδία.
Ο Michel είπε ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος αν οι ηγέτες της G20 θα καταφέρουν να συναινέσουν σε μια δήλωση στο τέλος της συνόδου, αναφέροντας πως αυτό που θέλει η ΕΕ από τη Σύνοδο είναι να επικεντρώσει στις παγκόσμιες προκλήσεις για τα τρόφιμα και την ενεργειακή ασφάλεια.
Όπως είπε, δεν προβλέπει ότι η σύνοδος κορυφής θα επιλύσει όλα τα «μείζονα» παγκόσμια προβλήματα, αλλά πρόσθεσε πως η ΕΕ θέλει από τη G20 να επιταχύνει τις προσπάθειες για την επίτευξη στόχων για βιώσιμη ανάπτυξη και να στείλει ένα μήνυμα για τα κλιματικά ζητήματα και τη μείωση της φτώχειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης