Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει το Αζερμπαϊτζάν ότι υπάρχει συμφωνία για το άνοιγμα του δρόμου σύνδεσης Nagorno-Karabakh - Αρμενίας

Διαψεύδει το Αζερμπαϊτζάν ότι υπάρχει συμφωνία για το άνοιγμα του δρόμου σύνδεσης Nagorno-Karabakh - Αρμενίας
Το πρακτορείο ειδήσεων της Αρμενίας Armenpress μετέδωσε χθες ότι οι αρχές του Nagorno-Karabakh υπέκυψαν τα αιτήματα του Μπακού να ανοίξουν τον δρόμο που συνδέει τον θύλακα με το Αζερμπαϊτζάν, με αντάλλαγμα την άρση του αποκλεισμού στον διάδρομο Λατσίν
Ο Hikmet Hajiyev, σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliev, διέψευσε ότι το Μπακού κατέληξε σε συμφωνία με τις αρχές της αποσχισθείσας περιοχής Nagorno-Karabakh για την ταυτόχρονη αποκατάσταση των οδικών συνδέσεων με το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ο Hajiyev ανέφερε ότι το Μπακού πρότεινε να ανοίξουν ταυτόχρονα οι δρόμοι, αλλά το "παράνομο καθεστώς", όπως το χαρακτήρισε, του Nagorno-Karabakh αρνήθηκε.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Αζερμπαϊτζάν θα διατηρήσει "τα σύνορα και τον τελωνιακό" έλεγχο στον διάδρομο Λατσίν, που συνδέει το Nagorno-Karabakh με την Αρμενία.
Παράλληλα ο Hajiyev σημείωσε ότι ο δρόμος προς το Αζερμπαϊτζάν θα ανοίξει για τη διέλευση ανθρωπιστικών φορτίων για πρώτη φορά από το 1988, ένα βασικό αίτημα του Μπακού.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Αρμενίας Armenpress μετέδωσε χθες ότι οι αρχές του Nagorno-Karabakh υπέκυψαν τα αιτήματα του Μπακού να ανοίξουν τον δρόμο που συνδέει τον θύλακα με το Αζερμπαϊτζάν, με αντάλλαγμα την άρση του αποκλεισμού στον διάδρομο Λατσίν.
Το Armenpress, επικαλέστηκε αξιωματούχους του θύλακα οι οποίοι δήλωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν εξαιτίας "των σοβαρών ανθρωπιστικών προβλημάτων" στην περιοχή.
Τότε ο Hajiyev είχε επιβεβαιώσει, μιλώντας στο Reuters, ότι οι αρχές του Nagorno-Karabakh συμφώνησαν να επιτρέψουν σε ανθρωπιστική βοήθεια από το Αζερμπαϊτζάν να εισέλθει στον θύλακα με αντάλλαγμα την επαναλειτουργία του δρόμου προς την Αρμενία.
Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν έχουν εμπλακεί σε δυο πολέμους, τη δεκαετία του 1990 και του 2020, για τον έλεγχο του Nagorno-Karabakh, που διεθνώς αναγνωρίζεται ως τμήμα της αζερικής επικράτειας αλλά κατοικείται κυρίως από Αρμένιους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης