Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μεγαλύτερη επίθεση με 8 storm shadow από τους Ουκρανούς απέτυχε παταγωδώς – Ποιο το μυστικό των ρώσων;

Η μεγαλύτερη επίθεση με 8 storm shadow από τους Ουκρανούς απέτυχε παταγωδώς – Ποιο το μυστικό των ρώσων;
Ούτε ένας πύραυλος Storm Shadow δεν έπληξε τον στόχο του...
Σχετικά Άρθρα
Σε ένα άνευ προηγουμένου χτύπημα στις 20 Σεπτεμβρίου, η Ουκρανία εκτόξευσε 8 πυραύλους κρουζ stealth Strom Shadows από 11 τακτικά βομβαρδιστικά Su-24M με στόχο τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας (BSF) στη Σεβαστούπολη.
Παρά τη χρήση εξελιγμένων τακτικών, όπως η χαμηλή πτήση χαμηλά από τη Μαύρη Θάλασσα για να διαφύγουν τον εντοπισμό από τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας (AD) και τη χρήση 3 πυραύλων δόλωμα AGM-160 MALD, η επίθεση απέτυχε παταγωδώς.
Ούτε ένας πύραυλος Storm Shadow δεν έπληξε τον στόχο του!
Η επίθεση στις 20 Σεπτεμβρίου ήταν μια προσπάθεια της Ουκρανίας να επαναλάβει την επιτυχία της επίθεσής της τη νύχτα της 13ης Σεπτεμβρίου, όταν έπληξε το λιμάνι της Σεβαστούπολης με 11 πυραύλους Storm Shadow. Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος της 13ης Σεπτεμβρίου, 3 πύραυλοι Storm Shadow είχαν ξεγλιστρήσει μέσω της ρωσικής αεράμυνας και κατέστρεψαν ένα υποβρύχιο BSF και ένα πλοίο προσγείωσης.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας στις 20 Σεπτεμβρίου, τα ουκρανικά βομβαρδιστικά πρώτης γραμμής απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnytskyi και πέταξαν στα σύνορα των περιοχών της Οδησσού και του Nikolaev. Δύο Su-24M πήγαν νοτιότερα στο Ochakov, το δεύτερο σημείο εκτόξευσης.
Από τα 8 Storm Shadows που εκτοξεύτηκαν, τα 5 καταρρίφθηκαν από πληρώματα του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Pantsir-S1 της 31ης Πολεμικής Αεροπορίας και Μεραρχίας Αεράμυνας. Τρεις καταστράφηκαν κοντά στη Σεβαστούπολη.

Η επιτυχία των ρωσικών αντιμέτρων EW & αερολυμάτων

Μετά την απώλεια πολεμικών πλοίων πρώτης γραμμής στη Σεβαστούπολη από την ουκρανική πυραυλική επίθεση στις 13 Σεπτεμβρίου, η Ρωσία είχε πάρει τα μαθήματά της και είχε αναπτύξει αντίμετρα για να αποτρέψει την επανάληψη της ουκρανικής επιτυχίας.
Τα αντίμετρα περιελάμβαναν την ανάπτυξη των ισχυρών συστημάτων Krasukha 4 EW στην περιοχή Kherson, καλύπτοντας τις πιθανές κατευθύνσεις επίθεσης στην ευύτερη περιοχή.
Το σύστημα Krasukha 4 EW μπορεί να ελέγξει στόχους από την απεικόνιση ραντάρ και να αποτρέψει τους αναζητητές πυραύλων ραδιοσυχνοτήτων, ενώ τα σύννεφα αερολύματος μπορούν να ελέγξουν στόχους από οπτική απεικόνιση και να αποτρέψουν όσους αναζητούν οπτικούς πυραύλους.

less-than-p-greater-than-the-krasukha-4-is-a-centerpiece-of-russias-complement-of-electronic-warfare-systems-less-than-p-greater-than.webp
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 20ης Σεπτεμβρίου, δύο Storm Shadows καταρρίφθηκαν πάνω από την περιοχή Kherson. Ο εκτελών χρέη κυβερνήτη της περιοχής, Vladimir Saldo, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram (TC).
«Σήμερα, δύο δυτικής κατασκευής πύραυλοι Storm Shadow μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύτηκαν από μαχητές του καθεστώτος του Κιέβου εξουδετερώθηκαν πάνω από την περιοχή Kherson. Το ένα καταρρίφθηκε από την αεράμυνα και ο έλεγχος του άλλου αναχαιτίστηκε από ηλεκτρονικό πόλεμο και μετά έπεσε στο έδαφος».
Ο πύραυλος Storm Shadow είναι ανθεκτικός στο EW. Στην περίπτωση εμπλοκής σήματος δορυφορικής πλοήγησης, επανέρχεται στην αδρανειακή πλοήγηση. Ένας τρόπος, ίσως ο μόνος τρόπος, που μπορεί να καταρριφθεί χρησιμοποιώντας το EW είναι εάν τα ενσωματωμένα ηλεκτρονικά του συστήματα (υψόμετρο ραδιοφώνου, σύστημα fly-by-wire) καθίστανται δυσλειτουργικά. Η πλήρης ανικανότητα των αεροηλεκτρονικών συστημάτων στο αεροσκάφος απαιτεί ένα σύστημα πολέμου EW υψηλής ισχύος και το μόνο τέτοιο σύστημα στην εμπόλεμη ζώνη είναι το Krashukha 4.
Ο Saldo σημειώνει θριαμβευτικά στην ανάρτησή του στο TC ότι οι πύραυλοι «κατασκευάζονται ασφαλείς για τους Ρώσους από ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό, οπλισμένοι με όπλα υψηλής τεχνολογίας και εξοπλισμένοι με προηγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης