Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Αρμενία και Αζερμπαιτζάν έλυσαν τη διαμάχη για το Nagorno Karabakh – Η Δύση να μείνει αμέτοχη

Lavrov: Αρμενία και Αζερμπαιτζάν έλυσαν τη διαμάχη για το Nagorno Karabakh – Η Δύση να μείνει αμέτοχη
Ο Lavrov κατηγόρησε τη Δύση ότι προσπαθεί να επιβληθεί ως μεσολαβητής μεταξύ των δύο χωρών, κάτι που, όπως είπε, δεν χρειάζεται
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov δήλωσε στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να υπάρξουν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στο Nagorno Karabakh και ότι τα στρατεύματα της Μόσχας θα βοηθήσουν σε αυτό.
Ο Lavrov κατηγόρησε τη Δύση ότι προσπαθεί να επιβληθεί ως μεσολαβητής μεταξύ των δύο χωρών, κάτι που, όπως είπε, δεν χρειάζεται.
«Το Γερεβάν και το Μπακού πράγματι διευθέτησαν την κατάσταση», δήλωσε ο Lavrov.
«Ήρθε η ώρα για την οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα που σίγουρα θα βοηθήσουν σε αυτό», πρόσθεσε.
Η Ρωσία έχει ειρηνευτικές αποστολές στο Nagorno Karabakh έναν αυτονομιστικό θύλακα με πληθυσμό κυρίως αρμενικό εντός του Αζερμπαϊτζάν.
Στον θύλακα αυτό το Μπακού εξαπέλυσε επίθεση στις αρχές της εβδομάδας.
Οι αρμενικές αρχές του αποσχισθέντος Nagorno Karabakh δήλωσαν ότι οι όροι της εκεχειρίας τους με το Αζερμπαϊτζάν εφαρμόζονται, και ότι προχωρούν οι εργασίες για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας και την απομάκρυνση των τραυματιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης