Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βυθίζεται» η μεταποίηση στην ευρωζώνη - Στις 43,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο του 2023

«Βυθίζεται» η μεταποίηση στην ευρωζώνη - Στις 43,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο του 2023
Οποιαδήποτε ένδειξη κάτω από το όριο των 50 σηματοδοτεί συρρίκνωση στη δραστηριότητα
Βυθισμένη βαθιά και ευρεία ύφεση παρέμεινε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, σύμφωνα με ένδειξη που έδειξε ότι η ζήτηση συνέχισε να συρρικνώνεται.
Ειδικότερα, ο τελικός Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της HCOB στην ευρωζώνη, που καταρτίστηκε από την S&P Global, υποχώρησε στο 43,4 τον Σεπτέμβριο από το 43,5 του Αυγούστου, σε ευθυγράμμιση με την προκαταρκτική εκτίμηση. Οποιαδήποτε ένδειξη κάτω από το όριο των 50 σηματοδοτεί συρρίκνωση στη δραστηριότητα. Ένας δείκτης που μετρά την παραγωγή, ο οποίος τροφοδοτεί τον σύνθετο PMI που αναμένεται την Τετάρτη και θεωρείται καλός δείκτης οικονομικής υγείας, υποχώρησε στο 43,1 από 43,4.
«Ο PMI παραγωγής ήταν πολύ κάτω από το 50 για ολόκληρο το τρίτο τρίμηνο, επομένως αισθανόμαστε αρκετά σίγουροι ότι η ύφεση στη μεταποίηση συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», δήλωσε ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος στην Εμπορική Τράπεζα του Αμβούργου. «Στην κούρσα προς τον πάτο, η Γαλλία και η Γερμανία πρωτοστατούν στους PMI του Σεπτεμβρίου. Εν τω μεταξύ, η Ισπανία και η Ιταλία προχωρούν κάπως λιγότερο τραυματισμένες».
Ο δείκτης νέων παραγγελιών όντως αυξήθηκε τον περασμένο μήνα, στο 39,2 από το 39,0 του Αυγούστου, αλλά παρέμεινε σταθερά κάτω από το σημείο του ουδέτερου σημείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης