Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αποτρέψαμε αποβατική ενέργεια στην Κριμαία - Επίθεση Ουκρανών με πυρομαχικά διασποράς

Ρωσία: Αποτρέψαμε αποβατική ενέργεια στην Κριμαία - Επίθεση Ουκρανών με πυρομαχικά διασποράς
Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 31 ουκρανικά drones
(upd3) Αποβατική ενέργεια των Ουκρανών στην Κριμαία απέτρεψαν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες επίσης κατέρριψαν και 31 ουκρανικά drones που είχαν ως στόχο τις ρωσικές επαρχίες Belgorod, Bryansk και Kursk.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, μαχητικά αεροσκάφη σταμάτησαν στη Μαύρη Θάλασσα μια προσπάθεια διείσδυσης ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην Κριμαία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ουκρανοί κινούνταν με ένα στρατιωτικό σκάφος και τρία jet ski προς την κατεύθυνση του ακρωτηρίου Tarkhankut.
«Τη νύχτα της 4ης Οκτωβρίου, οι προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά αντικειμένων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σταμάτησαν.
Στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, οι ενέργειες των αεροσκαφών των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων σταμάτησαν απόπειρα διείσδυσης στο έδαφος της Κριμαίας από ομάδα αποβίβασης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που κινούνταν προς την κατεύθυνση του ακρωτηρίου Tarkhankut με ένα ταχύπλοο στρατιωτικό σκάφος και τρία τζετ σκι» αναφέρει στην ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Αναχαίτιση πυραύλου Neptun

Νωρίτερα μάλιστα οι ρωσικές δυνάμεις είχαν ανακοινώσει ότι απέκρουσαν ουκρανική επίθεση στην Κριμαία καταστρέφοντας πύραυλο τύπου Neptun ανοικτά των ακτών της χερσονήσου.
Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Mikhail Razvayev ανέφερε πως πολυκατοικία υπέστη ζημιές από την πτώση συντριμμιών.
«Κανείς δεν τραυματίστηκε, αλλά η συντριβή (...) έσπασε παράθυρα σε ορισμένα διαμερίσματα», ανέφερε ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης.

Κατάρριψη 31 ουκρανικών drones

Την ίδια στιγμή, η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε 31 ουκρανικά drones πάνω από τις ρωσικές επαρχίες Belgorod, Bryansk και Kursk.
«Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιώντας UAV.
Οι δυνάμεις αεράμυνας του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας κατέστρεψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου αεροσκάφους πάνω από την περιοχή Bryansk» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο κυβερνήτης του Bryansk, Alexander Bogomaz.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρξαν θύματα ή καταστροφές.
Καταστροφές ωστόσο σε κτήρια αναφέρθηκαν στο Belgorod, όπου σύμφωνα με τον κυβερνήτη, Vyacheslav Gladkov, οι ρωσικές δυνάμεις αναχαίτισαν 19 ουκρανικά drones.
Όπως είπε ο Gladkov, από τα συντρίμμια ζημιές υπήρξαν σε κτήρια αλλά και σε τρία αυτοκίνητα.

Επίθεση με πυρομαχικά διασποράς

Μάλιστα ο Bogomaz υποστήριξε πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν στην επαρχία του Bryansk με πυρομαχικά διασποράς, τα οποία και εκτόξευσαν από σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (MLRS).
Όπως είπε, στόχοι ήταν διάφοροι οικισμοί στην επαρχία ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπήρξαν θύματα, παρά τις ζημιές και τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε κατοικίες και άλλα κτήρια.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως περισσότερα από 50 σπίτια και βοηθητικά κτήρια στο χωριό Klimovo υπέστησαν ζημιές από τον βομβαρδισμό με τα πυρομαχικά διασποράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης