Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρο και πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο για να ενισχύσουν την άμυνα του Ισραήλ

Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρο και πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο για να ενισχύσουν την άμυνα του Ισραήλ
Τι δήλωσε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν την ναυτική δύναμη USS Gerald R. Ford Carrier Strike Group στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να ενισχύσουν τις περιφερειακές προσπάθειες αποτροπής των ΗΠΑ ως απάντηση στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, δήλωσε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin
«Έχω διατάξει το USS Gerald R. Ford Carrier Strike Group να μεταβεί προς την Ανατολική Μεσόγειο. Περιλαμβάνει το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford (CVN-78) του Ναυτικού των ΗΠΑ, το καταδρομικό USS Normandy (CG) με κατευθυνόμενους πυραύλους κατηγορίας Ticonderoga 60), καθώς και τα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων κατηγορίας Arleigh-Burke USS Thomas Hudner (DDG 116), USS Ramage (DDG 61), USS Carney (DDG 64) και USS Roosevelt (DDG 80)», δήλωσε ο Austin σε μια δήλωση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν έτοιμες δυνάμεις παγκοσμίως για να ενισχύσουν περαιτέρω αυτήν την αποτρεπτική στάση, αν χρειαστεί, είπε επίσης ο επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.
Οι ΗΠΑ θα παράσχουν γρήγορα στις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις πρόσθετο εξοπλισμό και πόρους, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών, που θα αρχίσουν να φτάνουν τις επόμενες ημέρες, πρόσθεσε ο Austin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης