Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Το Ισραήλ ζητά από τις ΗΠΑ να αναπληρώσουν τους πυραύλους Iron Dome

Washington Post: Το Ισραήλ ζητά από τις ΗΠΑ να αναπληρώσουν τους πυραύλους Iron Dome
Η επίθεση στο Ισραήλ από μαχητές της παλαιστινιακής ριζοσπαστικής οργάνωσης Hamas ήταν μια αποτυχία της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, η οποία μπορεί να πάρει πολλά χρόνια για να κατανοηθεί, τόνισε η Washington Post
Οι ισραηλινές αρχές ζήτησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναπληρώσουν το οπλοστάσιό τους με πυραύλους αναχαίτισης για το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα Iron Dome και άλλα πυρομαχικά, αναφέρει η Washington Post , επικαλούμενη πηγές.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, A. Blinken, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει τα ισραηλινά αιτήματα για στρατιωτική βοήθεια για την επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.
«Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν υποβάλει πολλά συγκεκριμένα αιτήματα στην Ουάσιγκτον ... συμπεριλαμβανομένης της αναπλήρωσης πυραύλων αναχαίτισης Iron Dome, βομβών μικρής διαμέτρου, πυρομαχικών πολυβόλων και αυξημένης συνεργασίας στην ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με πιθανή στρατιωτική δραστηριότητα στον νότιο Λίβανο», αναφέρει η Washington Post.
Το Iron Dome είναι ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που δημιουργήθηκε από την ισραηλινή εταιρεία Rafael.
Βρίσκεται σε υπηρεσία με το IDF από το 2011.

Η επίθεση της Hamas ήταν μια αποτυχία των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών

Η επίθεση στο Ισραήλ από μαχητές της παλαιστινιακής ριζοσπαστικής οργάνωσης Hamas ήταν μια αποτυχία της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, η οποία μπορεί να πάρει πολλά χρόνια για να κατανοηθεί, τόνισε η Washington Post.
Η αμερικανική εφημερίδα συγκρίνει την επίθεση των μαχητών με μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, ειδικά λόγω της «καταπληκτικής έλλειψης πληροφοριών».
Σύμφωνα με την Washington Post, «οι πραγματικές αποτυχίες πληροφοριών δεν προέρχονται απλώς από την έλλειψη πληροφοριών, αλλά από την αδυναμία κατανόησης τους».
Οι Ισραηλινοί ειδικοί, πιστεύει, «δεν κατάλαβαν την ευρηματικότητα και την επιδεξιότητα των αντιπάλων τους».
Οι Ισραηλινοί αναλυτές, φαίνεται, δεν έλαβαν υπόψη ότι οι μαχητές της Hamas θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν την «φραγμένη Λωρίδα της Γάζας με αλεξίπτωτα πλαγιάς».
Οι ισραηλινές αρχές, αναφέρει η Washington Post, δεν ήταν σε θέση να «αξιολογήσουν την ικανότητα του εχθρού τους να επιχειρεί ταυτόχρονα στον αέρα, στη θάλασσα και στην ξηρά».
Οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών, σημείωσε η Washington Post, δεν έλαβαν επίσης υπόψη ότι «η Hamas και οι σύμμαχοί της μπορεί να κρατούν μυστικά».
Επιπλέον, σημειώνει η Washington Post, «οι αποτυχίες των πληροφοριών ξεκινούν όταν υπάρχει υπερβολική αυτοπεποίθηση».
«Η επίθεση της Hamas είναι μια αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών που θα μπορούσε να πάρει χρόνια για να διευθετηθεί sτο Ισραήλ», αναφέρει η Washington Post.
Ταυτόχρονα, σημειώνει, λίγους μήνες πριν την επίθεση, «το Ισραήλ φαινόταν να καταρρέει» λόγω της δικαστικής μεταρρύθμισης του πρωθυπουργού του εβραϊκού κράτους.
Σύμφωνα με αξιωματούχους των ισραηλινών πληροφοριών, «ο πρωθυπουργός καταστρέφει το Ισραήλ επιτιθέμενος στο Ανώτατο Δικαστήριο του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης