Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγωνία στην Ουκρανία – Kuleba (ΥΠΕΞ): Πιο δύσκολες στιγμές όσο πλησιάζουν οι εκλογές στις ΗΠΑ

Αγωνία στην Ουκρανία – Kuleba (ΥΠΕΞ): Πιο δύσκολες στιγμές όσο πλησιάζουν οι εκλογές στις ΗΠΑ
Ο Λευκός Οίκος παραδέχθηκε ότι έχει δώσει 111 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία
Ιδιαίτερα ανήσυχοι εμφανίζονται οι Ουκρανοί κατόπιν των σχετικών πολιτικών εξελίξεων στις ΗΠΑ, καθώς εκτιμούν ότι οι διαφωνίες και οι ενστάσεις όσον αφορά την αμερικανική οικονομική και στρατιωτική βοήθεια θα ενταθούν όσο πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του 2024.
Το παραδέχεται άλλωστε και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, ο οποίος είπε πως οι προεδρικές εκλογές που πλησιάζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν να αυξήσουν τις δύσκολες στιγμές στις σχέσεις μεταξύ Κιέβου και Ουάσινγκτον.
«Η απόφαση του Κογκρέσο είναι περισσότερο ένα περιστατικό παρά μια συστημική αποτυχία» υποστήριξε ο Kuleba, αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Κογκρέσο που δεν προβλέπει τη διάθεση κεφαλαίων για τις ανάγκες της Ουκρανίας
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι όσο πλησιάζουμε στις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες Πολιτεία, τόσο πιο δύσκολες στιγμές θα υπάρχουν», είπε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.
Σημειώνεται πως ο Λευκός Οίκος παραδέχτηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ξόδεψαν σχεδόν 111 δισεκατομμύρια δολάρια ως βοήθεια προς την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης