Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρή προειδοποίηση ΗΠΑ σε Hezbollah: «Μείνετε απ' έξω - Μην κλιμακώσετε τη σύγκρουση με το Ισραήλ»

Αυστηρή προειδοποίηση ΗΠΑ σε Hezbollah: «Μείνετε απ' έξω - Μην κλιμακώσετε τη σύγκρουση με το Ισραήλ»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει από τη Hezbollah να μείνει έξω από τον πόλεμο στο Ισραήλ μέσω πολλαπλών διαύλων
Αυστηρή προειδοποίηση φέρονται να έχουν στείλει οι Ηνωμένες Πολιτείες στη λιβανέζικη ισλαμιστική παραστρατιωτική οργάνωση της Hezbollah να μην κλιμακώσει τη σύγκρουση με το Ισραήλ. Τα τελευταία 24ωρα καταγράφονται ανταλλαγές πυρών και βομβαρδισμοί στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, τη στιγμή που ο πόλεμος μαίνεται από το Σάββατο 7/10 με τη Hamas στη Γάζα.
Ανώτεροι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης που επικαλείται το CNN εκτιμούν σε αυτό το σημείο ότι η Hezbollah δεν είναι πιθανό να συμμετάσχει στον πόλεμο της Χαμάς. Παρά την κλιμάκωση της βίας στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, οι αξιωματούχοι θεωρούν πως οι αμερικανικές προειδοποιήσεις έχουν αντίκτυπο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει από τη Hezbollah να μείνει έξω από τον πόλεμο στο Ισραήλ μέσω πολλαπλών διαύλων, συμπεριλαμβανομένης της λιβανέζικης κυβέρνησης και του συμμάχου της Hezbollah προέδρου του λιβανέζικου κοινοβουλίου, Ναμπίχ Μπέρι. Μάλιστα, ο Μπέρι φέρεται να έχει πάρει διαμεσολαβητικό ρόλο σύμφωνα με πηγές.
Η Γαλλία έχει επίσης προειδοποιήσει τη Hezbollah, κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ, ότι πρέπει να μείνει έξω από τον πόλεμο και να μην κλιμακώσει περαιτέρω.
Σε διαφορετική περίπτωση το Ισραήλ θα απαντήσει έντονα, ανέφερε πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει τις συνομιλίες. Οι συζητήσεις αυτές συντονίστηκαν και με τις Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε η πηγή.
«Οι δυτικοί σύμμαχοι που έχουν ανεπίσημους δεσμούς με τη Χεζμπολάχ μετέφεραν κάποια μηνύματα», επιβεβαίωσε δυτικός διπλωμάτης, προσθέτοντας ότι η απάντηση της Χεζμπολάχ υποδεικνύει «την προϋπάρχουσα βούληση της οργάνωσης να μην κλιμακώσει προς το παρόν».
Οι αμερικανικές προειδοποιήσεις απέναντι στη Hezbollah έρχονται τη στιγμή που κοντά στις ακτές του Ισραήλ έχει αναπτυχθεί το αεροπλανοφόρο «Gerald R. Ford» μαζί με πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν. Πολλά από αυτά έχουν και πυρηνικές δυνατότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης