Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο επεισόδιο στο Λίβανο με ανταλλαγή πυρών Hezbollah - Ισραηλινών κι ένα νεκρό - Απέκλεισε τα σύνορα το Ισραήλ

Νέο επεισόδιο στο Λίβανο με ανταλλαγή πυρών Hezbollah - Ισραηλινών κι ένα νεκρό - Απέκλεισε τα σύνορα το Ισραήλ
Aψιμαχίες με πυρά και πολεμικά επεισόδια περιορισμένου χαρακτήρα μεταξύ Hezbollah και Ισραήλ σημειώνονται καθημερινά εδώ και μια βδομάδα στο Λίβανο
Σχετικά Άρθρα
(Upd1). Νέο επεισόδιο με ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής 15/10, στο βόρειο Ισραήλ, στα σύνορα με το Λίβανο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Haaretz, αντιαρματική ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από το Λίβανο εναντίον ισραηλινού μεθοριακού χωριού προκάλεσε τουλάχιστον τέσσερα θύματα.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δεν επιβεβαίωσαν αμέσως αυτή την πληροφορία, ανακοινώνοντας μόνο ότι προχωρούν σε πλήγματα στο έδαφος του Λιβάνου έπειτα από επίθεση που αναφέρθηκε εναντίον του ισραηλινού μεθοριακού χωριού Στούλα
Το τηλεοπτικό δίκτυο της Hezbollah Al Mahnar επιβεβαίωσε το γεγονός.
Από τα πυρά φαίνεται να υπήρξαν πέντε τραυματίες στο Ισραήλ, εκ των οποίων ο ένας κατέληξε.
Ακολούθως ο ισραηλινός στρατός απαγόρευσε την πρόσβαση του κοινού σε μια ζώνη σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τα σύνορα του Λιβάνου και ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο των επιχειρήσεών του εμποδίζει εσκεμμένα την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών GPS εκεί καθώς και στο νότιο μέτωπο με τη Γάζα.
Οι παρεμβολές στη λειτουργία του GPS μπορεί να επηρεάσουν τις λειτουργίες εφαρμογών, ανέφερε μέσω της πλατφόρμας X ο επικεφαλής ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Daniel Hagari.
Σημειώνεται ότι αψιμαχίες με πυρά και πολεμικά επεισόδια περιορισμένου χαρακτήρα σημειώνονται καθημερινά εδώ και μια βδομάδα στο Λίβανο.
Τα πιο σοβαρά περιστατικά σημειώθηκαν  την Παρασκευή και το Σάββατο 12- 13/10, όταν σε επίθεση του Ισραήλ κατά της Hezbollah στο Λίβανο σκοτώθηκε δημοσιογράφος, συγκεκριμένα ο φωτορεπόρτερ ειδήσεων του Reuters Issam Abdallah.
Το Σάββατο 13/10, πάλι τρεις μαχητές της Χαμάς πέρασαν από το Λίβανο στο Ισραήλ, αφού ανατίναξαν τμήμα του συνοριακού φράκτη, κι ενεπλάκησαν σε μάχη με τους Ισραηλινούς στρατιώτες, προτού σκοτωθούν από τα ισραηλινά βομβαρδιστικά.
Η κυβέρνηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu είπε στη Hezbollah που έχει βάσεις στο Λίβανο να μην ανοίξει δεύτερο μέτωπο, απειλώντας με «καταστροφή του Λιβάνου» αν το κάνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης