Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Netanyahu προς Ιράν και Hezbollah: Μην μας δοκιμάσετε στο βορρά, θα πληρώσετε ακόμα βαρύτερο τίμημα

Προειδοποίηση Netanyahu προς Ιράν και Hezbollah: Μην μας δοκιμάσετε στο βορρά, θα πληρώσετε ακόμα βαρύτερο τίμημα
Προειδοποιήσεις προς τη Hamas αλλά και προς τη συμμαχία Ιράν-Hezbollah εξέπεμψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu  εγκαινίασε την χειμερινή διάσκεψη του Knesset -της ισραηλινής βουλής- εκπέμποντας αυστηρό μήνυμα τόσο προς την Hamas, την οποία χαρακτήρισε «νέα εκδοχή του ναζισμού», όσο και προς το Ιράν και την Hezbollah, δυνάμεις για τις οποίες εκτίμησε ότι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα, έαν επιτεθούν από βορρά
Ειδικότερα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με την καταστροφή που μας βρήκε πριν από δέκα ημέρες. Θα ερευνήσουμε τα πάντα μέχρι τέλους», προσθέτοντας πως «τώρα είμαστε ενωμένοι για έναν στόχο - τη νίκη. Θα νικήσουμε γιατί πρόκειται για την ίδια την ύπαρξή μας σε αυτόν τον χώρο, ο οποίος έχει πολλές σκοτεινές δυνάμεις».
Ενώ συμπλήρωσε πως «η Hamas είναι μέρος του άξονα του κακού, που συνθέτουν το Ιράν και η Hezbollah. Θέλουν να επιστρέψουν τη Μέση Ανατολή στην άβυσσο».
Παράλληλα, ο Netanyahu αποπειράθηκε να παραλληλίσει τον πόλεμο με τη Hamas με τον αντιφασιστικό πόλεμο εξηγώντας πως «τώρα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο καταλαβαίνουν ποιον έχει απέναντί του το Ισραήλ. Καταλαβαίνουν ότι η Hamas είναι μια νέα εκδοχή του ναζισμού. Και όπως ο κόσμος ενώθηκε για να νικήσει τους Ναζί και το ISIS, έτσι πρέπει να ενωθούμε και εμείς για να νικήσουμε τη Hamas».
Ωστόσο, ο επικεφαλής του εβραϊκού κράτους εξέπεμψε μηνύματα και προς τον βορρά προειδοποιώντας:
«Μη μας δοκιμάζετε στο βορρά, μην επαναλάβετε το λάθος που κάνατε. Το τίμημα που θα πληρώσετε θα είναι πολύ βαρύτερο. Να είστε προσεκτικοί!».
Αναφερόμενος στους ομήρους της Hamas γνωστοποίησε πως: «συναντήθηκα χθες με τους εκπροσώπους των οικογενειών των απαχθέντων. Είμαστε δεσμευμένοι απέναντι σε όλες τις οικογένειες. Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια για την επιστροφή των αδελφών μας».
Τέλος, αναφέρθηκε και στην αμερικανική βοήθεια υπογραμμίζοντας ότι «το κράτος του Ισραήλ εκτιμά την υποστήριξη του προέδρου Biden και του αμερικανικού λαού».
Ενώ έκλεισε, προσδιορίζοντας την στρατηγική στόχευση του πολέμου απέναντι στην Hamas, ότι δηλαδή «ακόμη και μετά από 75 χρόνια, ο πόλεμος της ανεξαρτησίας δεν έχει ακόμη τελειώσει. Στόχος μας είναι μια συντριπτική νίκη επί της Hamas, η κατάρρευση της κυριαρχίας της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης