Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Η Meloni ρίχνει 24 δισ. ευρώ στην οικονομία, αυξάνονται μισθοί και μειώνονται φόροι

Ιταλία: Η Meloni ρίχνει 24 δισ. ευρώ στην οικονομία, αυξάνονται μισθοί και μειώνονται φόροι
Μεγάλη «ένεση» στην ιταλική οικονομία
Σχετικά Άρθρα
Πακέτο 24 δισ. ευρώ για φορολογικές περικοπές και αυξήσεις μισθών στον δημόσιο τομέα το επόμενο έτος, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας Giorgia Meloni, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού 2024 που εγκρίθηκε νωρίτερα σήμερα 16/10 από το κοινοβούλιο της χώρας.
«Είναι ένας προϋπολογισμός πολύ σοβαρός, πολύ ρεαλιστικός, ένας προϋπολογισμός που συγκεντρώνει τους πόρους σε ορισμένες μεγάλες προτεραιότητες. Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να υπερασπιστούμε την αγοραστική δύναμη των οικογενειών», είπε η κ. Meloni.
Η Ιταλία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι αυξάνει τον στόχο της για το δημοσιονομικό έλλειμμα για το επόμενο έτος στο 4,3% του ΑΕΠ, από 3,7%, που καθορίστηκε τον Απρίλιο, και ότι δεν θα φθάσει το όριο δημοσιονομικού ελλείμματος που έχει επιβάλει η ΕΕ κάτω από 3% επί του ΑΕΠ έως το 2026.
Το προσχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο δεν έχει ακόμη εγκριθεί από το κοινοβούλιο, στοχεύει επίσης στην αύξηση των εσόδων μέσω της μερικής πώλησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων, όπως η παλαιότερη τράπεζα της χώρας Monte dei Paschi και η κρατική αεροπορική εταιρεία ITA.
Η κυβέρνηση της Μελόνι προέβλεψε ότι η αύξηση του ιταλικού ΑΕΠ θα ήταν 1,2 % το 2024, ενώ το ΔΝΤ εκτίμησε την περασμένη εβδομάδα ότι θα κυμανθεί στο 0,7%.
Η Τράπεζα της Ιταλίας έχει προβλέψει ανάπτυξη 0,8% για το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης