Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο προειδοποιεί τη Hezbollah να σταματήσει τις επιθέσεις στο Ισραήλ

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο προειδοποιεί τη Hezbollah να σταματήσει τις επιθέσεις στο Ισραήλ
Κοινή δήλωση του Αμερικανού υπουργού άμυνας και του Ισραηλινού ομολόγου του
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin ζήτησε από τη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Hezbollah να σταματήσει τις επιθέσεις της από το νότιο Λίβανο στο Ισραήλ, σύμφωνα με ένα κοινό ανακοινωθέν μεταξύ του ίδιου και του ισραηλινού ομολόγου του Yoav Gallant, που δημοσιέυθηκε σήμερα (18/10).
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις επιθέσεις της Hamas στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα, υπήρξαν διασυνοριακές ανταλλαγές πυρών μετά από επιθέσεις με ρουκέτες και πυραύλους από παλαιστινιακές φατρίες εντός του Λιβάνου που οδήγησαν σε ισραηλινά αντίποινα εναντίον στόχων της Hezbollah.
Από τις σχετικές συγκρούσεις τουλάχιστον δέκα μαχητές της Hezbollah έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής οργάνωση.
Πολλές άλλες χώρες έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες για τους πολίτες τους που επιθυμούν να επισκεφθούν τον Λίβανο τις τελευταίες ημέρες.
Από τη μεριά τους οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στη Βηρυτό, ενώ το State Department ενέκρινε την επιστροφή κυβερνητικού προσωπικού μη έκτακτης ανάγκης, λόγω της «απρόβλεπτης κατάστασης ασφαλείας» στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης