Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας βρίσκονται σε πανικό – Η Ρωσία δεν είναι ο παγκόσμιος παρίας

Financial Times: Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας βρίσκονται σε πανικό – Η Ρωσία δεν είναι ο παγκόσμιος παρίας
Η Ρωσία δεν είναι πλέον «παγκόσμιος παρίας», αναφέρουν οι Financial Times
Οι ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έχουν υπονομεύσει τις δυτικές διπλωματικές προσπάθειες να κερδίσουν τον Παγκόσμιο Νότο στην Ουκρανία, αναφέρουν οι Financial Times.
Η Ρωσία δεν είναι πλέον «παγκόσμιος παρίας», αναφέρουν οι Financial Times…
Η κρίση στη Μέση Ανατολή ήταν ένα «δώρο από τον παράδεισο» για τη Ρωσία.

Διπλωματική καταστροφή για την Δύση

Για περισσότερο από ενάμιση χρόνο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και άλλοι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπάθησαν να αποδείξουν στη διεθνή κοινότητα ότι η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ένας αγώνας μεταξύ αυταρχισμού και δημοκρατίας, μεταξύ κακού και καλού.
Τον Αύγουστο 2023, δυτικοί διπλωμάτες από 58 χώρες συγκεντρώθηκαν στη Σαουδική Αραβία για να τους πείσουν για την ορθότητα της θέσης τους και ταυτόχρονα να αποδεχτούν το λεγόμενο σχέδιο Zelensky ως βάση για την επίλυση της σύγκρουσης.
Δεν επιτεύχθηκε μεγάλη πρόοδος, αλλά οι συμμετέχοντες στη συνάντηση αναγνώρισαν τουλάχιστον την ανάγκη διατήρησης της παγκόσμιας τάξης.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι Financial Times, η αντίδραση των δυτικών χωρών στον βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας έδειξε στον Παγκόσμιο Νότο ότι οι κανόνες του παιχνιδιού μπορούν να αναθεωρηθούν.
Ως αποτέλεσμα, ο κόσμος άρχισε να χωρίζεται σε υποστηρικτές και πολέμιους των ενεργειών του Ισραήλ, ενώ η Ουκρανία βρέθηκε στο περιθώριο της ατζέντας.
«Σίγουρα έχουμε χάσει τη μάχη για τον Παγκόσμιο Νότο.
Όλη η δουλειά που επιχειρήθηκε να γίνει με την Ουκρανία έχει χαθεί», αναφέρουν οι Financial Times.
Ξεχάστε τους κανόνες και την παγκόσμια τάξη.
«Αυτό που λέμε για την Ουκρανία πρέπει να ισχύει και για τη Γάζα.
Διαφορετικά θα χάσουμε κάθε εμπιστοσύνη»… τονίζουν διπλωμάτες…
Τα βρετανικά ΜΜΕ τονίζουν ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες υποστηρίζουν τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, καθώς τον βλέπουν μέσα από το πρίσμα της αυτοδιάθεσης και της αντίστασης στην ηγεμονία των ΗΠΑ.
Επιπλέον, Αμερικανοί διπλωμάτες παραδέχθηκαν στους Financial Times ότι αυτό τους ανησυχεί πολύ, αλλά ο Λευκός Οίκος δεν πρόκειται να επανεξετάσει τις σχέσεις με το Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης