Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hezbollah: Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του πολέμου Ισραήλ και Hamas – Κρατάμε 3 μεραρχίες του ισραηλινού στρατού εγκλωβισμένες στο Βορρά

Hezbollah: Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του πολέμου Ισραήλ και Hamas –   Κρατάμε 3 μεραρχίες του ισραηλινού στρατού εγκλωβισμένες στο Βορρά
Αξιωματούχοι της Hamas έχουν δηλώσει ότι εάν το Ισραήλ ξεκινήσει μια χερσαία επίθεση στη Γάζα, η Hezbollah θα συμμετάσχει στις μάχες
Ανώτατος αξιωματούχος της Hezbollah δήλωσε ότι το Ισραήλ θα πληρώσει ακριβά κάθε φορά που θα ξεκινήσει χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας το Σάββατο 21 Οκτωβρίυο 2023 και υπογράμμισε ότι η ομάδα μαχητών που εδρεύει στον Λίβανο βρίσκεται ήδη «στην καρδιά της μάχης».
Τα σχόλια του αναπληρωτή ηγέτη της Hezbollah, Σεΐχη Naim Kassem, έγιναν καθώς το Ισραήλ βομβάρδισε και πραγματοποίησε επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο νότιο Λίβανο και η οργάνωση εκτόξευσε ρουκέτες και πυραύλους προς το Ισραήλ.
Για τη Hezbollah, οι επιθέσεις στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ έχουν έναν ξεκάθαρο σκοπό, είπε ο Kassem: «Προσπαθούμε να αποδυναμώσουμε τον ισραηλινό εχθρό και να τους στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι».
Αξιωματούχοι της Hamas έχουν δηλώσει ότι εάν το Ισραήλ ξεκινήσει μια χερσαία επίθεση στη Γάζα, η Hezbollah θα συμμετάσχει στις μάχες.
Οι ανταλλαγές πυρών κατά μήκος των συνόρων Λιβάνου-Ισραήλ αυξήθηκαν τις δύο εβδομάδες μετά την επίθεση της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Hamas που σκότωσε περισσότερους από 1.400 πολίτες και στρατιώτες στο νότιο Ισραήλ.
Τα αντίποινα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα έχουν σκοτώσει περισσότερους από 4.000 Παλαιστίνιους.
Ο Kassem δήλωσε ότι η ομάδα του, η οποία είναι σύμμαχος με τη Hamas, ήδη επηρέαζε την πορεία της σύγκρουσης ανοίγοντας μέτωπο στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ και κρατώντας τρεις μεραρχίες του ισραηλινού στρατού στο βορρά αντί να προετοιμαστεί να πολεμήσει στη Γάζα.
«Πιστεύετε ότι εάν προσπαθήσετε να συντρίψετε την παλαιστινιακή αντίσταση, άλλοι αντιστασιακοί στην περιοχή δεν θα δράσουν;»
Ο Kassem είπε σε ομιλία του το Σάββατο κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός μαχητή της Χεζμπολάχ.
«Είμαστε στην καρδιά της μάχης σήμερα.
Έχουμε σημαντικά επιτεύγματα σε αυτή τη μάχη».
Dispute between Lebanese president, Hezbollah heats up - Al-Monitor:  Independent, trusted coverage of the Middle East
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης