Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατηγορούν το Ισραήλ ότι έριξε βόμβες φωσφόρου στο νότιο Λίβανο

Κατηγορούν το Ισραήλ ότι έριξε βόμβες φωσφόρου στο νότιο Λίβανο
Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Λιβάνου υποστήριξε επίσης ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί «βόμβες φωσφόρου» εναντίον της χώρας του
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στον νότιο Λίβανο κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τον δήμαρχο της πόλης Νακούρα να κατηγορεί το Ισραήλ ότι προκάλεσε τη φωτιά με «βόμβες φωσφόρου» που έριξε.
Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αμπάς Αουάντα, κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας έριξε «βόμβες φωσφόρου που προκάλεσαν την πυρκαγιά», η οποία πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ανέμων.
Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Λιβάνου υποστήριξε επίσης ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί «βόμβες φωσφόρου» εναντίον της χώρας του.
Το Ισραήλ έχει διαψεύσει πολλές φορές ότι χρησιμοποιεί τέτοιες βόμβες.
Σημειώνεται ότι οι βόμβες φωσφόρου είναι εμπρηστικά όπλα και η χρήση τους εναντίον αμάχων απαγορεύεται, όχι όμως και εναντίον στρατιωτικών στόχων.
Στις 12 Οκτωβρίου η οργάνωση Human Rights Watch προειδοποίησε ότι «η χρήση πυρομαχικών λευκού φωσφόρου εκ μέρους του Ισραήλ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στη Γάζα και τον Λίβανο εκθέτει τους αμάχους σε κίνδυνο σοβαρών τραυμάτων μακροπρόθεσμα».

Μεγάλες προσπάθειες κατάσβεσης

Μέλη της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL), ο στρατός του Λιβάνου και η Πολιτική Άμυνα, με τη βοήθεια εθελοντών, προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που ξεκίνησε από μια δασώδη περιοχή ανάμεσα στα χωριά Άλμα αλ Σάαμπ και Νακούρα.
Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τις φλόγες να περικυκλώνουν πολλά σπίτια, αφού κατέκαψαν τους ελαιώνες της περιοχής.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο «εξουδετέρωσε πέντε τρομοκρατικούς πυρήνες της Χεζμπολάχ που επιχείρησαν να βάλουν» εναντίον του Ισραήλ και το βράδυ της Τετάρτης ανακοίνωσε ότι έθεσε στο στόχαστρό του στόχους στον νότιο Λίβανο, σε αντίποινα για την εκτόξευση ενός πυραύλου εδάφους-αέρος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης