Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραηλινός Στρατός: Επιθέσεις με ρουκέτες και οβίδες από το έδαφος του Λιβάνου

Ισραηλινός Στρατός: Επιθέσεις με  ρουκέτες και οβίδες από το έδαφος του Λιβάνου
Αναχαίτισε πύραυλο αέρος-εδάφους που ερρίφθη από τον Λίβανο προς ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 ότι εντόπισε ρουκέτες και οβίδες που εκτοξεύονταν από λιβανέζικο έδαφος.
Επίσης νωρίτερα δήλωσε αναχαίτισε πύραυλο αέρος-εδάφους που ερρίφθη από τον Λίβανο προς ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του και στη συνέχεια έπληξε το σημείο από το οποίο εκτοξεύτηκε.
«Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) αναχαίτισαν πύραυλο αέρος-εδάφους που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο προς ένα UAV των IDF. Σε απάντηση, ο στρατός έπληξε το σημείο εκτόξευσης του πυραύλου», αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού.
Στην οδηγία για προληπτική εκκένωση του αεροδρομίου της Βηρυτού δεν αναφέρεται άμεση κλιμάκωση στα σύνορα
Εν τω μεταξύ, οι αρχές του Λιβάνου εξέδωσαν σήμερα προληπτική οδηγία για εκκένωση του Διεθνούς Αεροδρομίου της Βηρυτού και των γύρω εγκαταστάσεών του, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι εντάσεις στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ αυξάνονται.
Παρ’ όλα αυτά, η οδηγία για το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βηρυτού Rafic Hariri στο νότιο άκρο της πρωτεύουσας, δεν αναφέρει οποιαδήποτε άμεση κλιμάκωση στα σύνορα.
Το μήνυμα αυτό έρχεται καθώς ο στρατός του Ισραήλ διεύρυνε τις αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις του στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια της νύχτας.
Καθημερινές ανταλλαγές πυρών σημειώνονται ανάμεσα στο Ισραήλ και τη βαριά οπλισμένη ένοπλη λιβανέζικη οργάνωση Hezbollah , η οποία πρόσκειται στο Ιράν και χαρακτηρίζεται σύμμαχος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Hamas.
Λόγω της βίας που έχει κλιμακωθεί περαιτέρω στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου από την Τρίτη (24/10), πολλοί Λιβανέζοι χωρικοί έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης