Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Σε αδιέξοδο η Δύση, επαφές με Hezbollah και Λίβανο για να μην ανοίξει το βόρειο μέτωπο

Washington Post:  Σε αδιέξοδο η Δύση, επαφές με Hezbollah και Λίβανο για να μην ανοίξει το βόρειο μέτωπο
Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας - Η Hezbollah απαντά ότι δεν θα επιτρέψει την καταστροφή της Hamas
Η Δύση έχει έρθει σε επικοινωνία με τις λιβανικές αρχές, καθώς και με εκπροσώπους του κινήματος της Hezbollah , και τους ζητά να απόσχουν από την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή ώστε να μην μετατραπεί σε περιφερειακή σύγκρουση, αναφέρει η Washington Post την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, επικαλούμενη δυτικό αξιωματούχο .
«(Η Δύση ζητά από τον Λίβανο και τη Hezbollah ) να απόσχουν από οποιαδήποτε κλιμάκωση των εχθροπραξιών στα σύνορα και, γενικά, ο Λίβανος να μείνει μακριά από τη σύγκρουση στη Γάζα», ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη την πηγή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Λίβανος «δεν μπορεί να αντέξει μια νέα σύγκρουση με φόντο την κατάρρευση του κράτους και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση».
Ένας άλλος ανώνυμος Λιβανέζος αξιωματούχος δήλωσε σύμφωνα με το δημοσίευμα ότι οι λιβανικές αρχές ζητούν επίσης από τη Hezbollah να μην αναμειχθεί στη σύγκρουση.
«Ως κυβέρνηση, λέμε στη Hezbollah ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε τον πόλεμο», αναφέρεται στο δημοσίευμα το οποίο επικαλείται ανώτερη λιβανέζικη πηγή.
Οι εκπρόσωποι της Hezbollah φέρεται να απαντούν: «Σας καταλαβαίνουμε, αλλά επίσης δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την καταστροφή της Hamas».
Σύμφωνα με την πηγή, «όλες οι δυτικές χώρες» συνομιλούν με τις αρχές του Λιβάνου, «στέλνοντας πρεσβευτές», «λέγοντας ότι η Hezbollah δεν πρέπει να μπει στον πόλεμο».
Όπως σημείωσε η λιβανική πηγή, η απάντηση του Λιβάνου στις δυτικές χώρες είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ να μην πραγματοποιήσει μεγάλη χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένες συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Hezbollah .
Οι εχθροπραξίες μεταξύ της Hezbollah και των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ συνεχίζονται για περισσότερο από μία εβδομάδα.
Η κατάσταση κλιμακώθηκε απότομα αφού το Ισραήλ ανακοίνωσε στρατιωτική επιχείρηση κατά του κινήματος της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-10-29_190301.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης