Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρούει τύμπανα γενικευμένου πολέμου η Hezbollah: Θα απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα εάν το Ισραήλ ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές

Κρούει τύμπανα γενικευμένου πολέμου η Hezbollah: Θα απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα εάν το Ισραήλ ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές
«Η Hezbollah θα υπερασπιστεί τον Λίβανο και τους αμάχους του χωρίς δισταγμό εάν ο εχθρός συνεχίσει να τους επιτίθεται» τονίζει ανώτερο στέλεχος της σιιτικής οργάνωσης
Η λιβανέζικη σιιτική οργάνωση της Hezbollah είναι έτοιμη να απαντήσει το ίδιο εάν το Ισραήλ περάσει ορισμένες κόκκινες γραμμές, δήλωσε στην εφημερίδα Ash-Sharq al-Awsat ο Nabil Qaouk, Λιβανέζος κληρικός και πολιτικός της Hezbollah.
«Ο εχθρός μας στο Ισραήλ γνωρίζει καλά τις κόκκινες γραμμές μας και η Hezbollah θα υπερασπιστεί τον Λίβανο και τους αμάχους του χωρίς δισταγμό εάν ο εχθρός συνεχίσει να τους επιτίθεται», τόνισε χαρακτηριστικά ο Qaouk.
Ενώ πρόσθεσε πως η Hezbollah θα συνεχίσει τον αγώνα της έως ότου «ματαιωθούν τα σχέδια του επιτιθέμενου, γιατί όλοι αντιμετωπίζουμε τον ίδιο αγώνα, την ίδια μοίρα και δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τη νίκη. Η νίκη στη Λωρίδα της Γάζας είναι επίσης νίκη του Λιβάνου, και θα χρησιμεύσει για την προστασία ολόκληρη η περιοχή ενάντια στην ισραηλινή επιθετικότητα».
Την ίδια στιγμή ένα άλλο μέλος της Hezbollah, ο Λιβανέζος πολιτικός Mohammad Raad, δήλωσε: «Θα ενεργήσουμε όπου πρέπει και θα συνεχίσουμε να αποτρέπουμε την επιθετικότητα εναντίον εκείνων που υφίστανται βάρβαρες επιθέσεις, κάτι που δεν έχει ξαναδεί στην ιστορία - τουλάχιστον στην ιστορία της. σύγχρονη σκηνή. [...] εμείς εδώ, στον Λίβανο, είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι».
Πάντως, νωρίτερα τη Δευτέρα, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Hamas Mous Abu Marzook υποστήριξε στο Al Jazeera ότι η οργάνωση ήταν απογοητευμένη από την περιορισμένη υποστήριξη που λάμβανε από αραβικά κράτη και ιδεολογικά ευθυγραμμισμένα κόμματα, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Hezbollah.
«Είχαμε μεγάλες ελπίδες για τη Hezbollah και τους συναδέλφους μας στη Δυτική Όχθη» δήλωσε αφήνοντας αιχμές τόσο εσωτερικές, όσο και προς την πλευρά του Λιβάνου.
Σημειώνεται ότι το Ισραήλ ανακοίνωσε την Παρασκευή (27/10) πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και άρχισε να πραγματοποιεί πλήγματα στον θύλακα και σε ορισμένες περιοχές στον Λίβανο και τη Συρία.
Συγκρούσεις σημειώνονται και στη Δυτική Όχθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης