Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hezbollah προς ΗΠΑ: Σταματήστε την επιθετικότητα στη Γάζα, αλλιώς θα ανοίξουν και άλλα μέτωπα - Πόλεμος φθοράς στο Ισραήλ

Hezbollah προς ΗΠΑ: Σταματήστε την επιθετικότητα στη Γάζα, αλλιώς θα ανοίξουν και άλλα μέτωπα - Πόλεμος φθοράς στο Ισραήλ
Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η μεταστροφή της παγκόσμιας γνώμης σχετικά με το Ισραήλ, το οποίο σκοτώνει χιλιάδες παιδιά και γυναίκες
Ο ηγέτης της Hezbollah του Λιβάνου Sayyed Hassan Nasrallah πραγματοποίησε τη δεύτερη ομιλία του από την αρχή του πολέμου τα Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023
Επισήμανε ότι «αυτό το οδυνηρό γεγονός (η σύγκρουση στη Γάζα) και αυτά τα σημαντικά εγκλήματα αποδεικνύουν ότι ο ισραηλινός εχθρός επιδιώκει εκδίκηση χωρίς ηθικούς, νομικούς ή ανθρωπιστικούς περιορισμούς.
Αυτό καταδεικνύει τη φύση αυτής της οντότητας», επισημανε.
Οσον αφορά τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί εναντίον το Ισραήλ επισήμανε ότι «όλα τα στοιχεία πίεσης πρέπει να στοχεύουν την αμερικανική διοίκηση γιατί είναι αυτή που έχει την πρώτη θέση στη λήψη οποιασδήποτε απόφασης.

Η παγκόσμια κοινή γνώμη

Συνέχισε ότι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η μεταστροφή της παγκόσμιας γνώμης σχετικά με το Ισραήλ, το οποίο σκοτώνει χιλιάδες παιδιά και γυναίκες.
Αυτή η μεταστροφή είναι προς το συμφέρον της αντίστασης, του σχεδίου της και του πληθυσμού της Γάζας, ειδικά μέσω διαδηλώσεων στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη…
Ο χρόνος ασκεί πίεση στον εχθρό.
Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν αποφασίζει στη θέση των κινημάτων αντίστασης, αλλά τα υποστηρίζει.
Το drone που στόχευσε το Eilat πριν από δύο ημέρες προκάλεσε μεγάλο φόβο (σ.σ. στον Ισραηλινό στρατό ) και ο εχθρός το αναγνώρισε.
Το γεγονός αυτό είχε μεγάλη έκταση και σημασία.
Το Ισραήλ μπερδεύτηκε κατά τον προσδιορισμό της προέλευσης αυτού του drone, είτε ήταν από την Υεμένη, το Ιράκ ή αλλού.
Στο τέλος, κατηγόρησαν πυρήνα της Hezbollah στη Συρία.
Ως εκ τούτου, βομβάρδισαν τη Συρία και χάσαμε αρκετούς μάρτυρες εκεί.
Έτσι πληρώνει βαρύ τίμημα η Συρία.
Στους Αμερικανούς λέω: Αν θέλετε να σταματήσουν τα δευτερεύοντα μέτωπα, πρέπει να σταματήσετε την επιθετικότητα στη Γάζα», επισήμανε ο Nasrallah.

O πόλεμος φθοράς

Η Hezbollah εκτοξεύει drones «κάθε μέρα», μερικά επιθετικά και άλλα χρησιμοποιούνται για τη συλλογή πληροφοριών.
Σύμφωνα με τη Hezbollah, κάποιοι «φτάνουν μέχρι τη Haifa και ολόκληρο τον Βορρά.
Υπάρχει απάντηση αλλά δεν πειράζει, καθώς είναι μέρος του πολέμου φθοράς για την ισραηλινή αεράμυνα».

Στην ομιλία του, ο Nasrallah αναφέρθηκε στο μέτωπο του Λιβάνου, σημειώνοντας ότι τα επιθετικά drones του Ισραήλ είναι ένας «νέος παίκτης», γεγονός που καθιστά τα καθήκοντα της Hezbollah πιο σγμαντικά.
«Παρ' όλα, αυξάνουμε τις επιθέσεις. Υπάρχει επίσης αύξηση στη χρήση των νέων επιθετικών drones», επισήμανε.
Ο Nasrallah δήλωσε σε ομιλία που μεταδόθηκε στη Βηρυτό ότι «ο αραβικός και ισλαμικός κόσμος παρακολουθεί τη σύνοδο κορυφής στο Ριάντ.
Δεν υπάρχει απαίτηση να κινηθούν στρατοί και να δράσουν στρατιωτικά εναντίον του Ισραήλ, αλλά μάλλον να λειτουργήσουν ως ένα εμπόδιο και να πιέσουν τις ΗΠΑ να δράσουν ενάντια στο κυβέρνηση και να απειλήσει με διπλωματικά βήματα για να σταματήσει την επίθεση», εξήγησε ο Nasrallah .
Η ελάχιστη απαίτηση, τόνισε, είναι να ανοίξουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι και επίσης η διάβαση της Rafah για να φέρουν τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα για να σωθούν οι τραυματίες στη Γάζα.
Ο ηγέτης της Hezbollah είπε ότι ο άξονας της αντίστασης καταφέρνει να συγκρατήσει το Ισραήλ με «ηρωικές αυτοθυσίες».
Αναφέρθηκε στις επιθέσεις των ανταρτών της Υεμένης στο Ισραήλ και είπε ότι «τα αποτελέσματά τους είναι σημαντικά.
Πρόσθεσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να απειλούν την Υεμένη και το Ιράκ, καθώς και τη Hezbollah, τόσο έμμεσα όσο και άμεσα.
Οι Αμερικανοί συνεχίζουν τις απειλές τους», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης