Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η θέση έναντι του Ισραήλ παραμένει ακλόνητη, θα καταστεί πολύ σαφής στις συνομιλίες με τον Erdogan

Γερμανία: Η θέση έναντι του Ισραήλ παραμένει ακλόνητη, θα καταστεί πολύ σαφής στις συνομιλίες με τον Erdogan
Ο Recep Tayyip Erdogan θα έχει δείπνο εργασίας την Παρασκευή 17/11 στην καγκελαρία
Σχετικά Άρθρα
"Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης έναντι του Ισραήλ παραμένει ακλόνητη και ο καγκελάριος θα την καταστήσει σαφή στον Τούρκο πρόεδρο", ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Hebestreit, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Recep Tayyip Erdogan στο Βερολίνο -την Παρασκευή 17/11.
"Υπάρχουν πάντα δύσκολοι εταίροι, τους οποίους πρέπει να διαχειριστούμε (…) Η Τουρκία αποτελεί σημαντικο παράγοντα σε πολλά θέματα και έχει σημασία να προχωρήσουμε σε αυτά τα ζητήματα. Υπό τις παρούσες συνθήκες η επίσκεψη θα αποτελέσει πρόκληση", είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις θέσεις που έχει εκφράσει το τελευταίο διάστημα ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος χαρακτήρισε την Χαμάς "απελευθερωτική οργάνωση" και κατηγόρησε το Ισραήλ για "φασισμό", λόγω του βομβαρδισμού της Γάζας.
Ο Recep Tayyip Erdogan θα έχει δείπνο εργασίας την Παρασκευή 17/11 στην καγκελαρία. Προηγουμένως θα έχει γίνει δεκτός από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier. Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, δεν θα γίνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.
Ενόψει της επίσκεψης, η συμπρόεδρος των πρασίνων Ricarda Lang κάλεσε τον καγκελάριο Olaf Scholz να μιλήσει με ξεκάθαρη γλώσσα στον τούρκο πρόεδρο. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε όλους τους διπλωματικούς διαύλους και να παραμείνουμε σε συνομιλίες και για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και την ασφάλεια του Ισραήλ, αλλά ταυτόχρονα "το Σαββατοκύριακο βιώσαμε απεχθείς δηλώσεις από τον Erdogan προς το Ισραήλ, καθώς και υποβάθμιση της τρομοκρατίας της Χαμάς", είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης