Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ετοιμάζει κίνηση ματ o Donald Trump στις εκλογές του 2024 - Ο ρόλος του κορυφαίου δημοσιογράφου Tucker Carlson

Ετοιμάζει κίνηση ματ o Donald Trump στις εκλογές του 2024 - Ο ρόλος του κορυφαίου δημοσιογράφου Tucker Carlson
Η επιλογή του Tucker Carlson θα ήταν άλλο ένα σημάδι ότι ο Trump έχει μηδενικό ενδιαφέρον να εξυπηρετήσει μετριοπαθείς ψηφοφόρους και προσπαθεί να κινητοποιήσει τη βάση του MAGA για να εμφανιστεί στις κάλπες
Ο πρώην πρόεδρος Donald Trump είναι έτοιμος και πάλι να ταράξει τα νερά.
Σχεδιάζει μια δεύτερη θητεία, μεταξύ άλλων, ενώ στοχεύει να δημιουργήσει στρατόπεδα στα νότια σύνορα για να φυλακίσει εκατομμύρια παράνομους μετανάστες, να απασχολήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να στοχοποιήσει τους επικριτές του, συμπεριλαμβανομένου του πρώην επιτελάρχη του Λευκού Οίκου John Kelly και του Γενικού Εισαγγελέα William P. Barr, και να εξαλείψει τα αριστερά «παράσιτα» που φέρεται να μολύνουν την Αμερική.
Κατά τις δηλώσεις του τα παραπάνω...
Έτσι, οι New York Times και άλλα μέσα ανέφεραν τις τελευταίες ημέρες, βασιζόμενοι σε συνεντεύξεις με πρώην αξιωματούχους της κυβέρνησης κοντά στον Trump και σε σχέδια που διατυπώνονται σε μια ποικιλία συντηρητικών δεξαμενών σκέψης στην Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένου του Heritage Foundation, που διαφημίζει το Project 2025 — ένα σαρωτικό σχέδιο για την ανατροπή τόσο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής πολιτικής, εν μέρει με την εξάλειψη του φαύλου βαθύ κράτος.
Ωστόσο, σήμερα, οι Times αναφέρουν ότι η εκστρατεία του Trump απομακρύνεται από τους μετριοπαθείς.
Η ομάδα του Trump χαρακτηρίζει αυτά τα άρθρα ειδήσεων ως «καθαρά εικασιακά και θεωρητικά».
Είναι «απλώς προτάσεις».
Το πρόβλημα, φυσικά, είναι ότι ο ίδιος ο Trump ενισχύει αυτές τις απόψεις -πιο πρόσφατα σε μια αισιόδοξη ομιλία για την Ημέρα των Βετεράνων στο Νιου Χάμσαϊρ- ακόμα κι αν η δική του ομάδα φαίνεται να φοβάται ότι θα τρομάξουν τους ευρέως περιζήτητους μετριοπαθείς ψηφοφόρους που δεν ενδιαφέρονται για μια δεξιά τζιχάντ εναντίον των απίστων.
Το θέμα δεν είναι ότι οι σύμβουλοι του Trump δεν πιστεύουν τα πράγματα που προωθεί η ομάδα του στην Ουάσιγκτον ή ότι τους προσβάλλουν.
Απλώς δεν θέλουν να εκτεθούν.
Οι αντιρρήσεις τους, δηλαδή, είναι καθαρά ωφελιμιστικές.

Πόσο μακριά θα φτάσει ο ίδιος ο Trump;

Ένα σημάδι θα είναι αν προσεταιριστεί τον πρώην παρουσιαστή του Fox News, Tucker Carlson, για να γίνει υποψήφιος αντιπρόεδρος του.
Στα 54, ο Carlson χρειάζεται μια νέα αποστολή - και μια αυξανόμενη ομάδα υποστηρικτών του MAGA πιέζει τον Trump να τον επιλέξει.
Ο Trump δήλωσε πρόσφατα ότι είναι ανοιχτός στην ιδέα: «Μου αρέσει πολύ ο Tucker, υποθέτω ότι θα το ήθελα», είπε στο The Clay Travis and Buck Sexton Show.
Ο συντηρητικός ακτιβιστής Charlie Kirk την ενέκρινε ως μια θεϊκή ιδέα και συνέχισε να της αφιερώνει ένα podcast, δηλώνοντας ότι θα δημιουργήσει ένα μαζικά ισχυρό ψηφοφόρο.
Και η εκπρόσωπος Marjorie Taylor Greene φώναξε στο X, "Δεν υπάρχει κανένας καλύτερος από τον Tucker Carlson!"

Εκρηκτικός συνδυασμός

Για τον κόσμο του MAGA, θα ήταν ευτυχία.
Αλλά θα ενίσχυε πραγματικά την εκλογική τύχη του Trump;
Ή θα έβαζε ταφόπλακα στα σχέδιά του να επιστρέψει στο Οβάλ Γραφείο και να εγκαταστήσει ξανά τον προσομοιωτή του γκολφ αξίας 50.000 δολαρίων;
Η επιλογή του Tucker θα ήταν άλλο ένα σημάδι ότι ο Trump έχει μηδενικό ενδιαφέρον να εξυπηρετήσει μετριοπαθείς ψηφοφόρους και ότι προσπαθεί να κινητοποιήσει τη βάση του MAGA για να εμφανιστεί στις κάλπες.
Είναι μια επικίνδυνη στρατηγική, μια στρατηγική που θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ όχι μόνο στον Trump αλλά και στο ίδιο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, καθώς επιδιώκει να διατηρήσει τη Βουλή και να ανακτήσει τη Γερουσία.
Σίγουρα, η υποψηφιότητα ως αντιπρόεδρος του Trump θα ήταν προς όφελος του Carlson.
Θα ήταν σε θέση, περισσότερο από ποτέ, να γίνει ο πραγματικός διάδοχος του Trump.
Όπως ο Trump, δεν υπήρξε ποτέ πολιτικός.
Όπως και ο Trump, έχει πιστούς ακόλουθους.
Και, όπως ο Trump, είναι ένας προικισμένος δημαγωγός.
Αλλά αυτό που είναι καλό για τον Carlson μπορεί να είναι κακό για τον Trump.
Και οι δύο μαζί θα ήταν ένας εκρηκτικός συνδυασμός - η αποσταγμένη ουσία του αυταρχισμού αναμεμειγμένη με φαντασμαγορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης