Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τους «βρικόλακες» στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία: Μεταφέρουν 14 συστήματα αντι-drones μέχρι το τέλος του 2023

Τους «βρικόλακες» στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία: Μεταφέρουν 14 συστήματα αντι-drones μέχρι το τέλος του 2023
Είναι φορητά και μπορούν να εγκατασταθούν σε διάφορα οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού SUV πολλαπλών χρήσεων Humvee
Η Ουκρανία αναμένεται να λάβει ως το τέλος του Δεκεμβρίου και τα 14 συστήματα αντι-drone Vampire που ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα συστήματα αναπτύχθηκαν και παρήχθησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα υπό την καθοδήγηση της Ειδικής Ομάδας Όπλων Ακριβείας του Ναυτικού των ΗΠΑ PMA-242.
Ο Kevin Raspet, αναπληρωτής διευθυντής του προγράμματος πωλήσεων στο εξωτερικό, σημείωσε ότι τα πρώτα τέσσερα συστήματα παραδόθηκαν σε μόλις έξι μήνες, χάρη σε μια καινοτόμο στρατηγική συμβάσεων.
Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είπε επίσης ότι μαζί με τη νέα παρτίδα συστημάτων Vampire, οι πύραυλοι APKWS εξοπλισμένοι με πυροκροτητή εγγύτητας αναμένεται να παραδοθούν τις επόμενες εβδομάδες.
Τα συστήματα Vampire Anti-drone είναι ένα σχετικά νέο όπλο, που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 2021.
Αυτά τα κινητά αντιαεροπορικά συστήματα είναι εξοπλισμένα με οπτικο-ηλεκτρονικό σύστημα WESCAM MX-10 με κάμερες θερμικής απεικόνισης και είναι εξοπλισμένα με εκτοξευτή και λέιζερ 70 mm κατευθυνόμενους πυραύλους APKWS.
Είναι φορητά και μπορούν να εγκατασταθούν σε διάφορα οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού SUV πολλαπλών χρήσεων Humvee.
Τα πρώτα συστήματα Vampire συμπεριλήφθηκαν στο στρατιωτικό πακέτο των ΗΠΑ για την Ουκρανία τον Ιούλιο του 2023, αν και ο ακριβής αριθμός των συστημάτων που παραδόθηκαν δεν αποκαλύφθηκε ποτέ. Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, ανακοινώθηκε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν ήδη αυτά τα συγκροτήματα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης