Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πλήρη απομόνωση οι ΗΠΑ – Τις εγκαταλείπουν ακόμα και πιστοί, παραδοσιακοί σύμμαχοι

Σε πλήρη απομόνωση οι ΗΠΑ – Τις εγκαταλείπουν ακόμα και πιστοί, παραδοσιακοί σύμμαχοι
Καναδάς, Αυστραλία και Ιαπωνία ψήφισαν υπέρ της κατάπαυσης πυρός στη Γάζα
Όταν η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είχε ψηφίσει με 143 ψήφους υπέρ της καταδίκης της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ είχαν κάνει λόγο για ένα αποτέλεσμα που αποδείκνυε τη διεθνή απομόνωση της Ρωσίας.
Κατά την χθεσινή ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όπου 153 κράτη ψήφισαν υπέρ της άμεσης κατάπαυσης πυρός στη Γάζα, δεν ήταν μόνο το Ισραήλ που καταδικάστηκε, ήταν και οι ΗΠΑ που αποδοκιμάστηκαν, μια και απορρίφθηκε μεταξύ άλλων και η πολιτική τους απέναντι στους Ισραηλινούς (οι ΗΠΑ ήταν ανάμεσα στα μόλις 10 κράτη που ψήφισαν κατά στην χθεσινή ψηφοφορία).

Εγκαταλείπουν… Σύμμαχοι

Αυτό όμως που είναι εντυπωσιακό, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, είναι ότι αρκετοί, πιστοί και παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Ιαπωνία άλλαξαν τη θέση τους και ψήφισαν υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, κινούμενες με αυτόν τον τρόπο απέναντι στις ΗΠΑ.
«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δείχνει την απομόνωση των ΗΠΑ και του Ισραήλ» υποστηρίζει η Wall Street Journal.

Αλλάζει η κοινή γνώμη

«Πιστοί σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ άλλαξαν γνώμη λόγω του αυξανόμενου αριθμού απωλειών μεταξύ του παλαιστινιακού άμαχου πληθυσμού και των αυξανόμενων δημοσίων διαδηλώσεων.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έδειξαν τη σχεδόν πλήρη απομόνωση των Ηνωμένων Πολιτειών και την έλλειψη συμφωνίας με την αμερικανο-ισραηλινή άποψη», αναφέρει μιλώντας στην WSJ, ο Rashid Khalidi, καθηγητής σύγχρονων αραβικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.
«Αν και οι δυτικές κυβερνήσεις υποστηρίζουν γενικά το Ισραήλ, η κοινή γνώμη σε αυτές τις χώρες αλλάζει» υποστήριξε ο Khalidi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης