Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ρεκόρ επταετίας στην επέκταση της δραστηριότητας στη μεταποίηση

Ρωσία: Ρεκόρ επταετίας στην επέκταση της δραστηριότητας στη μεταποίηση
Η Μόσχα ξοδεύει πολλά για τη μεταποίηση, ρίχνοντας μετρητά στον αμυντικό τομέα για να αυξήσει τη στρατιωτική παραγωγή μετά την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022
Με τον μεγαλύτερο ρυθμό τα τελευταία επτά χρόνια επεκτάθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στη Ρωσία τον Δεκέμβριο, αν και οι νέες παραγγελίες εξαγωγών συρρικνώθηκαν για δεύτερο διαδοχικό μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Ο δείκτης S&P Global Purchasing Managers' Index (PMI) για τη μεταποίηση αυξήθηκε στο 54,6 τον Δεκέμβριο από 53,8 τον Νοέμβριο, κινούμενος περαιτέρω πάνω από το όριο των 50 που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Όπως αναφέρθηκε ήταν η υψηλότερη επίδοση από τον Ιανουάριο του 2017.
Η παραγωγή αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων επτά μηνών και οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν και πάλι απότομα.
«Η μεγαλύτερη ζήτηση πελατών επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην εγχώρια αγορά, ωστόσο, καθώς οι νέες παραγγελίες εξαγωγών μειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η S&P Global.
Η Μόσχα ξοδεύει πολλά για τη μεταποίηση, ρίχνοντας μετρητά στον αμυντικό τομέα για να αυξήσει τη στρατιωτική παραγωγή μετά την στρετιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Η ανάπτυξη του κλάδου τα δύο σχεδόν χρόνια από τότε στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εγχώρια ζήτηση.
Οι κατασκευαστές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υλικοτεχνικές αναταραχές λόγω των δυτικών κυρώσεων και του υψηλού κόστους των εισαγόμενων αγαθών, που παρεμποδίζεται από το αδύναμο ρούβλι και τον υψηλό πληθωρισμό.
Η έρευνα έδειξε ότι ο ρυθμός αυξησης του πληθωρισμού μειώνεται, ανακοίνωσε η S&P Global.
Παρά τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού στη Ρωσία, με την ανεργία στο ιστορικό χαμηλό 2,9%, οι εταιρείες αύξησαν τον αριθμό του προσωπικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης