Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sergei Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Μονόδρομος τα αντίποινα στους εγκληματίες του Κιέβου -Τρομοκράτες οι Ουκρανοί

Sergei Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Μονόδρομος τα αντίποινα στους εγκληματίες του Κιέβου -Τρομοκράτες οι Ουκρανοί
Oι ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου καταγράφουν προσεκτικά τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι Ουκρανοί, χωρίς να περιορίζονται στην περίοδο της ειδικής επιχείρησης, σύμφωνα με τον S. Lavrov
Καθένας από τους εγκληματίες του ουκρανικού καθεστώτος θα αντιμετωπιστεί με δίκαιη τιμωρία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov.
Ο υπουργός υπενθύμισε ότι τα ρωσικά δικαστήρια, με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε η Ερευνητική Επιτροπή, καταδίκασαν «περισσότερους από 200 εκπροσώπους ουκρανικών ένοπλων σχηματισμών» σε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν. Η ίδια μοίρα περιμένει όλους τους άλλους εγκληματίες.
Καθένας από αυτούς θα λάβει δίκαια αντίποινα», τόνισε ο Sergei Lavrov.
Ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε επίσης ότι η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει κινήσει περισσότερες από 4 χιλιάδες ποινικές υποθέσεις εναντίον περίπου 900 ατόμων.
«Σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται μόνο μέλη ριζοσπαστικών εθνικιστικών ενώσεων, εκπρόσωποι των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας και μισθοφόροι, αλλά και εκπρόσωποι της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Ουκρανίας», είπε ο Sergei Lavrov.
Ταυτόχρονα, ο υπουργός σημείωσε ότι οι ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου καταγράφουν προσεκτικά τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι Ουκρανοί, χωρίς να περιορίζονται στην περίοδο της ειδικής επιχείρησης.
Σύμφωνα με τον Sergei Lavrov, «τα δεινά του άμαχου πληθυσμού του Donbass ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα, από το 2014».
Οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, διαβεβαίωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης